Glas Javnosti

NOVI PROBLEMI ZA REPREZENTACIJU: Bogdan Bogdanović propušta Evrobasket?

Košarka
Autor: Glas javnosti

Situacija sa povredom Bogdanovog kolena nije ni malo dobra, pa i on zbog preporučene hiruške intervencije na istom mogao da propusti šampionat Evrope

Bogdanović je ove sezone imao puno problema sa povredom, upravo sa kolenom, zbog čega je i propoustio dvedsetak utakmica Hoksa. Iako je dogovor NBA i FIBA da igrači mogu biti sa nacionalnim timovima 28 dana, na Bogdanovića se izvesno ne može računati u kavlifikacionim prozorima, dok je Evrobasket pod velikim znakom pitanja zbog osiguranja.

Ovo će biti prvi put od 2013. godine da Bogdan propusti kompletne reprezentativne obaveze.

Ono bi bilo znatno veće od regularno s obzirom da lekari Hoksa preporučuju odmor i operaciju koja bi Bogdana lišila bolova i nelagodnosti u kolenu.

Svakako, ne baš obećavajuće vesti i prognoze za selektora Pešića...

Osiguranje pravi veliki problem...

Osiguranje od povrede pravi najveći problem, čak i ako se Bogdan oporavi na vreme. S obzirom da su lekari detektovali problem s kolenom i izneli rešenje, a to je zahvat, samim tim osiguranje za beka Atlante ne bi bilo uobičajeno, već astronomsko, a tako bi i na Bogdana bio svaljen veliki pritisak.

Da je scenario Bogdanovićevog izostanka sa Evropskog prvenstva realan potvrdio je indirektno selektor Svetislav Pešić tokom gostovanja na televiziji K1. On je, naime, poručio da će "neki igrači morati na operacije" zbog čega "možda neće igrati Evrobasket".

- Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja... Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom - rekao je Pešić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR