Glas Javnosti

NJEGOVA LIČNOST JE VANVREMENSKA, ON JE GOSPODAR OVOG SPORTA! Greg Popovič se oprostio od Dude, priznao da je "krao fore" od najvećeg (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Brojni sportski poslenici tokom jučerašnjeg dana opraštali su se od Dude Ivkovića, koji je preminuo u Beogradu, u 78. godini

Legendarni NBA trener Greg Popovič, koji inače ima srpske korene, biranim rečima oprostio se od Dušana Dude Ivkovića koji je preminuo u četvrtak ujutru.

Reči velikog Grega preneo je njegov klub San Antonio Sparsi, na svom zvaničnom Tviter profilu.

- Dušan Ivković je ikona košarke. Njegova ličnost je vanvremenska, a on je bio gospodar ovog sporta. Moje vreme provedeno sa Dudom, bilo u Evropi ili Sjedinjenim Američkim Državama bilo je ispunjeno čudesnim trenucima i imati njega u društvu bilo je nešto posebno. Moje najiskrenije saučešće Neni i čitavoj porodici u ovim teškim vremenima - poručio je Popovič.

Ivković je imao nekoliko ponuda da vodi neki od NBA timova kao najbolji trener van prostora SAD, ali ih nikada nije prihvatio.

Petostruki šampion najboljeg takmičenja na svetu Greg Popovič jednom prilikom je otkrio da “krade fore” iskusnog Dude Ivkovića.

Naime, selektor Amerike i čuveni trener San Antonija Greg Popović otkrio je da u nedostatku američke trenerske škole, najviše uči od srpskih stručnjaka Dušana Ivkovića i Željka Obradovića.

- Iskreno, kradem neke njihove fore, a posebno od Dušana Ivkovića, koji zaista dobro radi - rekao je jednom prilikom Popovič.


 Podsetimo, Ivković je preminuo u 78 godini od posledica herpesa i vode u plućima, a biće sahranjen u utorak 21. septembra u 12 časova na Novom groblju u Beogradu, u porodičnoj grobnici.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR