Glas Javnosti

NIŠTA OD KOŠARKE DO KRAJA 2020: Evroliga startuje tek u decembru na inicijativu pojedinih timova?!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poslednje najave kažu da bi Evroliga u sezoni 2020/2021 mogla da krene tek u decembru ove godine?!

Prema aktuelnom kalendaru, prvi takmičarski dan u novoj sezoni trebalo bi da bude 1. oktobar, no taj datum dolazi sa jednim velikim "ali".

Kako prenose izraelski mediji, jedan broj ekipa, po svemu sudeći predvođenih Makabijem, zahtevaće da naredna sezona počne u decembru, uz uverenje da će se do tada situacija sa koronavirusom stabilizovati u dovoljnoj meri da košarkašima bude omogućeno neometano putovanje između država. 

Drugi problem jeste činjenica da ograničenja i izvesno igranje određenog broja utakmica pred praznim tribinama znatno utiču na formiranje budžeta i smanjuju finansijski manevarski prostor.

No, postoji i problem zbog kog je ova inicijativa pod velikim znakom pitanja, jer su za naredne leto zakazani kvalifikacioni turniri, kao i Olimpijske igre, što znači da bi za odigravanje 34 utakmice u ligaškom delu, četvrtfinalnih serija i plej-ofa Evroliga na raspolaganju imala 24 nedelje, ukoliko kao datum početka uzmemo 1. decembar, sezona bude okončana krajem maja. Ako se na to doda da veliki broj ekipa u isto vreme igra i domaće šampionate, jasno je da se elitno košarkaško takmičenje nalazi pred velikim izazovom.

Uostalom, brojke govore same za sebe - košarkaši Crvene zvezde bi, u slučaju da Evroliga odvoji po nedejlu dana za četvrtfinalnu seriju i plej-of, za 26 nedelja morali da odigraju 34 utakmice u ovom takmičenju, plus najmanje još 26 utakmica u ABA ligi, i to bez plej-ofa i kupa...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR