Glas Javnosti

Nikolu Topića čeka svetla košarkaška budućnost

Košarka
Autor: Glas javnosti

Biser srpske košarke Nikola Topić smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi, a prema proceni ESPN-a jedan je od desetorice najboljih, od kojih se očekuje da narednih godina mogu da postanu NBA igrači.

Topić je igrao fenomenalno na U18 Evropskom prvenstvu, gde je naša zemlja osvojila zlatnu medalju, pa je za maestralne partije dobio priznanje za najkorisnijeg igrača. Njegove igre je zapazio i Džonatan Dživoni, novinar koji se posebno bavi mladim talentima.


Dživoni je Nikolu ubrojao na spisak od deset košarkaša koji imaju potencijal da zaigraju u NBA ligi, gde ga je stavio na četvrto mesto. Ispred njega su Ugo Gonzales i Adaj Mara iz Španije, kao i Tiđane Saon iz Francuske.

- Nikola, sin osvajača olimpijskog srebra iz 1996. godine i nekada sjajnog krilnog centra u Evroligi Milenka Topića, primer je čistog plejmejkera izvrsnih fizičkih predispozicija koji pokazuje retko viđenju kreativnost pri igranju pik en rola. Sposoban je da prevari čuvare driblingom sa ili bez postavljenog bloka i podjednako je dobar u prodorima i završnici spolja - napisao je.

Od kvaliteta je još izdvojio to što je Nikola odličan u igri jedan na jedan, ali i razigrava ceo tim, sjajan je asistent i ume da pročita igru.

Odbrana i određene finese šuta su nešto na čemu će morati da radi, smatra novinar.

- Uprkos tome što ima veliki raspon ruku, imao je samo jednu blokadu u dosadašnjoj karijeri, što je crvena zastavica koja nam govori da ima ozbiljne atletske limite - dodao je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR