Glas Javnosti

NIKOLA KALINIĆ O OTPISIVANJU TEODOSIĆA: Teodosić je naš drug, ali...

Košarka
Autor: Glas javnosti

Prošlo je pet godina od kada su poslednji put snage odmerile Srbija i Slovenija. Poslednji susret je bio u finalu Evropskog prvenstva kada su se Slovenci okitili zlatom, a sada se krug zatvara na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra.

Nikola Kalinić, jedan od ključnih igrača Srbije, raduje se susretu sa Slovenijom.

"Sigurno da svako želi da se proda što više karata i da se stvara rivalitet. Mislim da je super što ga ima, dve sjajne reprezentacije, ali ipak je prijateljska utakmica. I mi i oni imamo određene taktičke zamisli, i nadamo se da će biti dobra i zanimljiva utakmica, kao što je bila ta finalna protiv Slovenije, koja je bila spektakl za gledaoce. Oni su sjajna reprezentacija, evropski su prvaci i uvek je dobro igrati protiv najboljih. Mislim da će obe ekipe ovaj meč i pripremni period iskoristiti da se što bolje spreme kako bi ostvarile dobar rezultat na Evropskom prvenstvu”, rekao je Kalinić za "Mozzartsport".Govorio je i o pritisku.

“Mislim da su priče o pritisku ispričane, kao i o težini. Igramo košarku, uživamo, spremamo se, hoćemo da budemo što bolji. Pritisak je rat u Ukrajini ili gde god drugde. To su stvari koje su pritisak, ovo je sve na kraju dana uživanje”.

Kalinić nije štedeo pohvale na račun Nikole Jokića, dvostrukog MVP NBA lige.

"Čim je Nikola tu, znači da želi da igra i da se takmiči. Jedan je od najboljih igrača, trenutno možda i najbolji na svetu.”

Dotakao se i odluke Pešića da mu Miloš Teodosić nije potreban u reprezentaciji.

“Ljudi koji su o tome trebali da pričaju su ispričali šta treba. Selektor, predsednik Saveza... Teodosić je naš drugar, naš kapiten, svima nam je žao što neće biti tu. Ali, na kraju dana to su odluke i bile su juče. Danas je nov dan i idemo dalje. Gledamo u budućnost ka Evropskom prvenstvu”, završio je Nikola Kalinić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR