Glas Javnosti

Nikola Jović otišao u Majami: Mnogi su se nadali da bi se mogao pridružiti Jokiću, ali se to nije obistinilo

Košarka
Autor: Glas javnosti

Momak iz Mege je u startu bio zanimljiv Amerikancima zbog imena i prezimena, mnogi su čak očekivali da ode kod slavnog imenjaka u Denver, ali je Hit pikirao u finišu prve runde.

Jović je, očigledno, bio ushićen zbog kluba koji ga je izabrao. Uz zagrljaje najmilijih, krenuo je ka bini tako što se prekrstio uz pogled i uperen prst gore, ka nebu. 

Inače, prognoze da bi mogao da pojača Denver Nagetse, Minesota Timbervulvse ili San Antonio Spurse nisu se obistinile. Ova ekipa sa Floride već neko vreme pretenduje na sam vrh takmičenja, a u sezoni 2019/20 je igrala i veliko finale sa Los Anđeles Lejkersima koje je izgubila sa 4-2 u seriji.


View this post on Instagram

A post shared by Sportal.rs (@sportal_srbija)




Uprkos tome, "vrelina" nije odustala od šampionskih ambicija. Štaviše, počela je da angažuje veliki broj kvalitetnih igrača, pa joj sada startna petroka izgleda ovako: Kajl Lauri, Viktor Oladipo, Džimi Batler, Pi Džej Taker i Bem Adebajo.

Samim tim, postavlja se pitanje da li će biti mesta za našeg Nikolu Jovića da dobije šansu ili će biti prosleđen negde na kaljenje - da li u Razvojnu ligu ili nazad u Evropu. Naravno, mogućnost da se zadrži i dokaže u Majamiju nije isključena s obzirom da se radi o velikom košarkaškom talentu.

Takođe, pored sebe će imati sve pomenute igrače od kojih će moći da uči i napreduje. Pre svega se tu misli na Džimija Batlera, koji pokriva istu poziciju kao on i ima mentalitet pobednika. Kakva će biti budućnost srpskog talenta, ostaje da se vidi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR