Glas Javnosti

NIKOLA JOKIĆ JE NEZAUSTAVLJIV: 37 poena i trpil-dabl za gaženje Milvokija (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić nastavlja da dominira terenima u NBA!

Na svojoj koži su to osetili i Milvoki Baksi (21-14) jer su ih Denver Nagetsi (20-15) demolirali sa 128:97.

Srpski centar je nastavio da piše istoriju lige jer je protiv tima koji je jedan od pretendenata na titulu uspeo da upiše jubilarni 50. tripl-dabl učinak u karijeri. Srpski centar se zaustavio na 37 poena (15/23 iz igre, 2/3 za tri), 10 skokova i 11 asistencija!

Bio je apsolutno nezaustavljiva sila, pa je sa njim na terenu Denver imao plus od čak 18 poena. Srbin je tako postao tek drugi centar u istoriji lige koji je uspeo da ubeleži najmanje 50 tripl-dabl učinaka nakon legendarnog Vilta Čemberlejna (78 ovakvih učinaka).

O uticaju Jokića još jednom je govorio i trener Majkl Meloun.

- To samo govori o njegovoj veličini. Ovaj momak se ne umara. Kada je bio van terena uticao je na saigrače da skaču, da igraju loptu i da se lopta dobro kreće u napadu. Kada vaš najbolji igrač to radi, to zaista šalje poruku - rekao je Meloun.

 

Srpski centar je imao veliku pomoć u Džamalu Mareju koji nastavlja da prikazuje sjajne partije nakon fantastičnog feburara. Upisao je 24 poena i tako pomogao Denveru da dođe do trećeg vezanog trijumfa.

Janis Adetokumbo, dvostruki uzastopni MVP lige, bio je najbolji u redovima Milvokija sa 27 poena i osam skokova. Ipak, nije sve samo u sjajnom napadu, već i u dobroj odbrani. Denver je uspeo da zadrži Milvoki ispod 100 poena, što se desilo tek treći put ove sezone.

Jokiću je jedna asistencija protiv Čikaga (39 poena, 14 skokova i devet asistencija) nedostajala da ima tri uzastopna tripl-dabl učinka.

Nagetsi će protiv Indijana Pejsersa (petak, 02.00) traži četvrtu uzastopnu pobedu na gostovanjima.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR