Glas Javnosti

NIKOLA JOKIĆ INVESTIRA U SVOJU ZEMLJU: Uvoziće samo kvalitetne konje i ulaže MILION EVRA u rekonstrukciju hipodroma u Somboru! (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poznato je da Nikola Jokić gaji strast prema konjima, a sada će srpski košarkaš investirati blizu milion evra u rekonstrukciju somboskog hipodroma.

Nikola i njegova porodica uvoze kvalitetna grla i ulažu veliki novac u rekonstrukciju somborskog hipodroma, a Jokići, to jest njihova firma i štala "Drim kečer", ukupno će investirati blizu milion evra, a u toku je druga faza radova, koja podrazumeva izgradnju tribina, padoka i sudijskih loža.

Porodica želi da hipodromom i dalje upravlja konjički klub Vojvođanin, što je potvrdio i Nikolin otac Branislav. On je otkrio da imaju plan i za košarkaški klub.

- Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava. Naša želja je da košarkaški klub dovedemo do Prve lige Srbije i da se u Somboru igra vrhunska košarka. Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci - rekao je za portal Sombornjuz stariji Jokić.

 

Prema njegovim rečima, hipodrom raspolaže uslovima kojima može da se pohvali malo koji grad u Srbiji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nikola Jokic | ? (@jokicnikolaofficial)

 

- Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu. Raskrčili smo žbunje, počistili smeće i napravili peščanu stazu za treniranje u šumici. Takođe smo napravili i ispuste za konje da mogu biti od ujutru do uveče napolju. Osamdesetih godina prošlog veka priprema staze je odlično urađena i ona ima oko metar dubine i više slojeva. Još tada je urađena dobra drenaža i voda je išla ka središnjem delu staze. Već dva puta je kompletna staza ponovo nasipana i sada imamo visokokvalitetnu stazu koja zadovoljava evropske standarde - ispričao je Branislav Jokić.

 

Nove tehnologije omogućiće širem broju ljubitelja konjičkog sporta da posmatra trke s hipodroma u Somboru. Prostor je pokriven internetom, tako da će događaji biti snimani iz više uglova i prenos će ići na Jutjub kanalu. Branislav Jokić veruje da bi neka od svetskih kladionica mogla da bude sponzor trka.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR