Glas Javnosti

NIKO NIJE OČEKIVAO OVAKAV POTEZ IGRAČA: Suspendovana NBA liga

Košarka
Autor: Glas javnosti

Igrači Milvoki Baksa su odbili da izađu na teren pred petu utakmicu prve runde plej-ofa Istoka protiv Orlando Medžika.

To je nateralo i igrače ostalih ekipa da ekspresno reaguju, ne samo verbalnom podrškom, već odlukama. Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejlblejzersa, koji je trebalo da odiraju takođe peti meč serije u četvrtak od 3.00 po srednjeevropskom vremenu, su takođe rešili da bojkotuju utakmice. Pored njih očekivalo se da i Toronto Reptorsi i Boston Seltiksi bojkotuju svoj meč polufinala Istoka, koji je na programu u noći između četvrtka i petka.

NBA liga je zbog toga rešila da suspenduje plej-of do daljnjeg, odnosno odloži preostala dva meča planirana za danas – utakmice pomenutih Lejkersa i Trejlblejzersa, to jest Oklahoma Siti Tandera i Hjuston Roketsa. Igrači su sazvali hitan sastanak u "Dizni svetu" u Orlandu kako bi razmotrili šta će dalje raditi, a nova reakcija NBA lige se tek očekuje.

Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN, naveo je da niko – od čelnika NBA, preko vlasnika, do čelnika franšiza – nije očekivao ovakav potez igrača i da su svi planirali da se večeras normalno odigraju utakmice.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR