Glas Javnosti

NIKADA NE BIH VODIO HRVATSKU: Obradović objasnio komšijama ZBOG ČEGA ne bi mogao da bude selektor njihove reprezentacije (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Trener Pratizana Željko Obradović otkrio je zbog čega nikada ne bi preuzeo reprezentaciju Hrvatske.

Na čelu Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske je Dino Rađa, Željkov veliki prijatelj, pa ga je zanimalo da li postoji šansa da popularni Žoc preuzme reprezentaciju "kockastih".

"Ja bih za Dina mnoge stvari uradio, jer je on moj veliki prijatelj, ali to ne. Kada sam završio sa reprezentacijom svoje zemlje rekao sam da nijednu drugu reprezentaciju ne bih mogao da treniram. Ne bih mogao sebe da dovedem u situaciju da vodim neku drugu reprezentaciju protiv moje zemlje. Imao sam mnogo ponuda i sve sam ih odbio iz istog razloga. Jedini razlog je bio taj", kaže Obradović.



"Nije reč o tome što je to Hrvatska, nijednu drugu selekciju ne bih mogao da treniram" - rekao je Obradović.

Hrvatska reprezentacija već godinama se nalazi u velikom problemu, a nije da ne poseduje dobre košarkaše, već jednostavno ne postoji sistem, prenosi Index.


"Reprezentacija Hrvatske, da je kompletna, bila bi veoma ozbiljna. Kao što bi i sve ostale bile mnogo ozbiljnije. Mnogi igrači ne igraju, iz raznoraznih razloga. Voleo bih da se ljudi ujedine u evropskoj košarci i da se napravi kalendar dobar za igrače. Povećan je broj utakmica, igrači igraju različita takmičenja... Sve to iziskuje ogroman napor i oni nemaju za oporavak" - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR