Glas Javnosti

Ni u Zvezdu, ni u Partizan: Košarkaški reprezentativac Srbije odlazi u Hrvatsku, nova destinacija - nekadšnji šampion Evrope!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Iako je njegovo ime spominjano kao moguće pojačanje Crvene zvezde ill večitog rivala Partizana, potencijalni reprezentativac Srbije karijeru bi mogao da nastavi na za ovdašnje uslove krajnje neobičnom mestu.

Košarkaški klub Split namerava da napravi sastav koji će se naredne sezone boriti za nešto više od opstanka, a nakon što je opremu "žutih" zadužio plejmejker Sani Čampara, te ugovor produžila "četvorka" Darko Bajo, naredni korak je "zaključavanje" pozicije "jedan", a želja trostrukog šampiona Evrope je potencijalni reprezentativac Srbije i dosadašnji košarkaš FMP Železnika, Ilija Đoković.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, interesovanje za Đokovića 'postoji već nekoliko meseci, ali su se uslovi za obnovu razgovora stekli tek kada je situacija sa koronavirusom počela da se smiruje,

Đoković sa FMP-om ima ugovor na još godinu dana, pa je neophodno da dobije dozvolu čelnika kluba iz Železnika pre nego što krene put Dalmacije.


Rođen pre 24 godine u Jagodini, Đoković je u dresu čačanskog Borca pružao sjajne partije, na osnovu čega je zaslužio poziv kluba iz Železnika, a protekle sezone u ABA ligi beležio je 4,9 poena uz tri asistencije po utakmici.

Takođe, interesantan podatak je i da će, ukoliko parafira ugovor sa "žutima", biti prvi srpski košarkaš u ekipi Splita još od Jovana Manovića, koji je inače ubijen 2007. godine u beogradskom naselju Senjak.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR