Glas Javnosti

NEVIĐENA PREVARA: Ubedio devojku da je POZNATI KOŠARKAŠ i uzeo joj VIŠE OD 10.000 EVRA!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Jedna priča iz Litvanije je šokirala ljude širom sveta. Naime, dogodila se jedna prevara u koju je uključen košarkaš Rokas Jokubaitis, odnosno njegov identitet.

Jedan Litvanac se mesecima predstavljao kao Rokas Jokubaitis, ali ne samo da bi privukao pažnju – već da bi masno zaradio.

Priča kreće od jedne nesrećne devojke koja je ljubav pokušala da pronađe preko aplikacije Tinder. Napravila je profil i krenula u potragu.

Nedugo zatim joj se javio muškarac koji se predstavio kao Rokas Jokubaitis, perspektivni litvanski košarkaš koji nastupa za najbolji klub u zemlji, Žalgiris iz Kaunasa.

Pomenuta devojka nije pratila košarku i morala je da njegov identitet proveri putem interneta.

​I, uspela je, jer je njen novi udvarač izgledao potpuno isto kao Jokubaitis. Tu stvari postaju još interesantnije.

Svaki put kada bi se „Jokubaitis“ nalazio sa novom devojkom dolazio bi u automobilu marke „Folksvagen“, zvaničnog sponzora Žalgirisa.

Ne samo da je imao auto koji je stvarno vozio Jokubaitis, već je imao i svu odeću koju nose igrači Žalgirisa.

Nesrećna devojka je potpuno kupila njegovu priču, a kako i ne bi?

Varalica je svakog dana dolazila u Viljnus gde se nalazila sa svojom novom devojkom, a pre i posle sastanaka vraćala se u Kaunas na trening, odnosno „trening“.

Nekako je uspeo i da dođe u posed video-snimaka sa timskih putovanja, treninga, utakmica... takođe je konstantno svojoj devojci otkrivao razne tračeve iz ekipe, lude dogodovištine...

Kada bi Žalgiris završio utakmicu, on bi se momentalno javio devojci i pitao je: „Da li si me gledala? Jesi videla šta sam uradio?“.

Zajedno sa njom je išao da kupe kompjuter, koji je pazario pod imenom Rokas Jokubaitis.

I onda, dva meseca od prve poruke na Tinderu, desio se prvi problem...

​„Jokubaitisu“ se desio problem sa bankom, koja mu je iz nekog razloga blokirala račun, a novac mu je bio hitno potreban.

On je zatim upitao svoju devojku da mu pozajmi novac, što je ona i učinila. Zašto i ne bi? Dečko joj je bio profesionalni košarkaš koji ima značajno iznadprosečnu platu.

„Ja sam Rokas Jokubaitis, da li stvarno misliš da bih te prevario?“, pravdao se uljez.

I tako je lažni Jokubaitis uspeo da iznudi preko 10.000 evra od nesrećne Litvanke.

Ona ga je u jednom trenutku konačno provalila, pošto je rešila da svom dečku krišom proveri telefon – gde je pronašla razne poruke, lažne podatke, bizarne fotografije...

 ​Čak je i tada varalica negirao prevaru, te optužio devojku da je „potpuno luda“ i da bi „trebalo da se obrati psihijatru“.

Umesto da ode kod psihijatra, prevarena devojka je otišla u policiju. Zbog toga je 12. decembra lažni Rokas Jokubaitis uhapšen.

-Nije mi jasno šta se desilo, ali negativno gledam na ovu situaciju jer je moje ime korišćeno bez mog znanja i neko je i zbog toga prevaren. Ali, mislim da ova priča ima i pozitivnu stranu, jer sve ovo može da pomogne drugim ljudima kako bi bili oprezniji i ne bi bili prevareni u budućnosti-, rekao je pravi Rokas Jokubaitis.

(Glas javnosti/Sputnjik)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR