Glas Javnosti

NBA TRKA ZA MVP NAGRADU: Jokić briljira, ali borba je neizvesna zbog maestralnog Dončića

Košarka
Autor: Glas javnosti

Generalno gledano, početak ove sezone u NBA ligi garantuje nam nikad neizvesniju borbu na svim frontovima. 

Timovi su nikad izjednačeniji, razlike u pobedama između gornjeg i donjeg doma je nikada manji, a sve su bliže i superzvezde koje vode trku za priznanje najboljeg igrača lige.

U protekle dve sezone čovek na čiju je adresu stizala MVP nagrada bio je naš Nikola Jokić. Velike borbe vodio je sa Janisom Adetokumbom i Džoelom Embidom, ali se čini da je ove sezone dobio još nekoliko rivala.

Izuzetno je teško reći ko bi dobio priznanje da se liga završava u ovom trenutku, pošto je mnogo igrača izjednačeno, ali u zvaničnoj listi trenutni favorit je Adetokumbo.

Pored njega, tu su još Nikola Jokić, Džejson Tejtum, Luka Dončić i Kevin Durent.



Odabrano društvo, zar ne?


Prvi favorit je, u ovom trenutku, grčki reprezentativac koji brani boje Milvoki Baksa.

Adetokumbo igra sezonu iz snova, nalazi se na izvanrednom proseku od 31.6 poena, kojima pridodaje 11.2 skoka i 5.1 asistencije po meču.

Njegovi Baksi igraju sjajno, nalaze se na skoru od 22-11, a suvišno je pričati o tome da je Grk apsolutni lider sastava iz Viskonsina.

Na drugom mestu je Jokić, koji je zbog sjajnih partija u decembru iznimno skočio na listi.

Srpski reprezentativac je apsolutni lider kada su tripl-dablovi u pitanju, niko od centara mu nije ni blizu kada su u pitanju asistencije, a na putu je da mu ova sezona bude još jedna istorijska.

Naime, Džoker bi mogao da bude prvi igrač posle Rasela Vestbruka koji je imao tripl-dabl u proseku kroz sezonu, a u ovom trenutku mu za to fale samo asistencije.


Lider je po broju skokova, niko mu ne parira ni po indeksnim poenima, a i ove sezone na svojim leđima nosi igru Denvera, koji pruža sjajne partije.

Odmah iza njih na listi je prvo iznenađenje, u pitanju je Džejson Tejtum!

Zvezda Boston Seltiksa, trenutno prvoplasirane ekipe u celoj ligi, u proseku beleži 31 poen, a njegov +/- rejting ubedljivo je najbolji u celoj ligi.

Kada se tome pridoda da je među najboljih deset trojkaša, te pet najboljih poentera u ligi, jasno je zašto se nalazi na ovom mestu.

Prilično dugo je, po mišljenju analitičara, popularni JT bio i prvi u trci, ali je usledio blagi pad u igri koji ga je poslao nešto niže.

Na četvrtom mestu nalazi se Kevin Durent, koji zajedno sa Kajrijem Irvingom u Bruklinu proživljava "drugu mladost".

Sjajno igra elegantni krilni košarkaš, poentira sa lakoćom kao nekada, pa nije ni čudo što je zabeležio veliki skok na listi.

Neko ko je svakako pretnja za vrh jeste i Luka Dončić, superzvezda Dalas Maveriksa koja igra sjajno u proteklom periodu.

Istorijskom partijom, na meču na kom je postigao okruglo 60 poena, kojima je dodao 21 skok i deset asistencija, postao je prvi u istoriji koji je ostvario tripl-dabl sa 60 ili više poena.


Takođe, postao je i najmlađi ikada koji je prebacio 50 poena uz tripl-dabl.

Slovenački košarkaš beleži sezonu iz snova: Sa bezmalo 33 poena u proseku drugi je strelac lige, a sa bezmalo devet asistencija i skokova u proseku kuca na vrata tripl-dabl proseka.

Ukoliko bi uspeo da dođe do toga, nema sumnje da bi mu se šanse naglo povećale.

Trka je nikad neizvesnija, a koje je vaše mišljenje, ko će biti MVP ove sezone NBA lige?

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR