Glas Javnosti

НБА лига паузира најмање 30 дана, могуће је отказивање целе сезоне

Košarka
Autor: Glas Javnosti / RTS

Комесар НБА лиге Адам Силвер потврдио је да ће најјаче кошаркашко такмичење бити суспендовано најмање 30 дана. НБА је прекинута до даљег после појаве коронавируса и Силвер је открио шта ће се тачно догађати са кошарком у Америци.

Комесар је у писму навијачима саопштио да ће прекид трајати најмање месец дана.

"Као што знате, морали смо привремено да суспендујемо сезону због пандемије коронавируса. Донели смо одлуку да чувамо здравље наших навијача, играча и свих који имају везе са нашом игром. Овај период трајаће најмање 30 дана и намеравамо да наставимо сезону, ако и када буде безбедно за све", навео је Силвер у писму навијачима.

Он је додао да ће челници најјаче лиге света бити у сталном контакту са надлежним и здравственим институцијама, као и да ће сав новац од купљених улазница за отказане мечеве бити враћен.

На конференцији за медије ипак није могао да каже шта ће се убудуће дешавати, па је и отказивање целе сезоне једна од могућности.

"Наравно да је могуће. У овом тренутку ништа више не знам", одговорио је Силвер на питање о прекиду.

Међутим, сам истиче да не жели да размишља у том правцу, већ очекује наставак у неком тренутку у будућности.

"Било би преурањено претпоставити да смо изгубили сезону. Чак и ако изгубимо месец дана или шест недеља, још можемо поново да покренемо сезону. То би значило да би се финале играло у јуну или почетком јула", рекао је Силвер.

Такмичење је прекинуто чим је потврђено да је центар Јуте Руди Гобер заражен коронавирусом, највише због сопственог немара. Гобер је постао кандидат за будалу године и носи највећу одговорност што је вирус почео да се шири међу играчима у најјачој лиги света јер је заразио и прву звезду Јуте Донована Мичела.

Према календару, регуларни део сезоне би требало да се заврши 15. априла, али је јасно да се то неће догодити. Постоји могућност скраћивања првенства, као и бржи прелазак на плеј-оф, уколико се уопште створе услови за наставак сезоне.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR