Glas Javnosti

Otpisani Denver posle dva produžetka slomio Memfis, Jokić uz nove rekorde režirao zaplet i doveo Nagetse do nove pobede! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Spektakularan meč između Denvera i Memfisa pripao je domaćinu (139:137) koji je do trijumfa došao nakon velike borbe.

Srpski centar je utakmicu završio sa 47 poena (20/31 iz igre) pokazavši još jednom da je pravi lider ekipe onda kada se utakmica "lomi".

Jokić je dva puta spašavao Denver, da bi potom ubacio trojku kojom je trasirao put ka novom trijumfu Nagetsa čime je postavio novi rekord karijere po broju poena u Pepsi centru, a nedostajala su mu samo još tri poena da ponovi najbolji učinak od dolaska u NBA.

 


Srbin je postao prvi centar koji je zabeležio najmanje 45 poena, 15 skokova i osam asistencija na utakmici još od legendarnog Hakima Olajdžuvona kome je to pošlo za rukom 1996. godine. Zanimljivo da je od 47 koševa, samo pet ubacio sa "penala".

Najvažnije poene Jokić je postigao trojkom pri rezultatu 134:134. Nešto ranije srpski as je krenuo da se "obračunava" sa Grizlisima i odveo Nagetse u vođstvo od 114:105, najpre je pogodio polaganje, zatim iz okreta, da bi posle koševa Bartona sa linije za slobodna bacanja, izjednačio rezultat (116:116) na 20 sekundi pre kraja meča. Posle toga je Alen promašio trojku i meč je otišao u produžetak, iako se činilo da će Denver biti poražen.

 

U prvom produžetku se Memfis odlepio, a onda je Jokić postigao dva vezana koša i na 12,8 sekundi asistirao Vilu Bartonu za trojku kojom se Denver poptuno vratio izjednačivši na 125:125, da bi promašaj Moranta odveo meč u drugi produžetak. Ni tada se Jokić nije zaustavio, nastavio je u istom stilu i Denver je držao konce do nove pobede.

U redovima Nagetsa zapažen je bio i Barton koji je ubacio 28 poena, uz šest skokova i sedam asistencija.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR