Glas Javnosti

NBA LIGA JE NA OVO ČEKALA 68 GODINA: Nikola Jokić protiv Lejkersa POSTAVIO REKORD koji je decenijama bio nezamisliv! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Denvera slavili su nad Los Anđeles Lejkersima sa 132:126 u prvom meču finlane serije Zapadne konferencije u NBA ligi.

Nikola Jokić odigrao je maestralnu utakmicu, dominirao je od prvog minuta i kao pravi lider predvodio je tim do pobede - utakmicu je završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija.

Ali osim sjajne igre srpski as se po ko zna koji put upisao u istoriju NBA lige i to već u prvom meču finalne serije ušao je u istoirju već u 9. minutu prve četvrtine - Jokić je postao jedini igrač u NBA istoriji od 1955. godine i početka "šot-klok" ere koji je zabeležio 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u plej-ofu, uz procente šuta 70 odsto i više.



Identičan učinak imali su Vilt Čemberlen 1967. godine (37-27-11) i Karim Abdul Džabar tri godine kasnije (38-23-11), ali oni su samo jednom uspeli to da urade.



Naredni meč i nova šansa za Jokića da dodatno ispiše novu istoriju biće u noći između četvrtka i petka od 02.30 po srednjoevropskom vremenu.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR