Glas Javnosti

NAŠI MLADI KOŠARKAŠI ODUŠEVILI NBA: FIlip i Nikola među najboljima u letnjoj ligi

Košarka
Autor: Glas javnosti

Prema listi košarkaškog poratala „Hupshajp“ Nikola Jović i Filip Petrušev, dva srpska košarkaša, nalaze su u 15 najboljih stranih igrača NBA Letnje lige.

Posle nekoliko standardno dobrih partija Nikola Jović je pokazao da definitivno zaslužuje i više prostora u Majamiju- Mladi srpski košarkaš nalazi se na šestom mestu liste najboljih igrača Letnje lige sa indeksom od 18,62.
Iza sebe je ostavio i Viktora Vembamanju, mladog francuskog igrača koji je na ovogodišnjom draftu izabran kao prvi pik od San Antonija i koji ma indeks od 15, 24 što ga stavlja na osmo mesto.

Na listi najboljih odnosno na 15. mestu najboljih mladih igrača koji nisu iz Amerike nalazi se i Filip Petrušev sa indeksom od 12,12.

Najviše pažnje posvećeno je Lenardu Mileru i Džošu Minotu koji se nalaze na vrhu liste najtalentovanijih košarkaša u Letnjoj ligi.


Sjajni Petrušev i bledi Jović

Inače, minule noći na terenu su se našli ponovo Jović i Petrušev. Doskorašnji košarkaš Zvezde je odigrao najbolji meč u dosadašnjem izdanju Letnje lige u porazu Filadelfije od Dalasa sa 111:103.

Petrušev je ponovo bio u startnoj petorci gde je za skoro 23 minuta na parketu zabeležio 12 poena (5/10 iz igre) uz po četiri skoka i blokade, a imao je i jednu ukradenu loptu.

Nikola Jović je bio nešto lošiji u porazu Finiksa od Majamija sa 73:70. Utakmicu je završio sa samo tri poena, uz 0/6 iz igre (0/4 za tri) i četiri izgubljene lopte.

Ipak, treba podsetiti da je u prve tri utakmice Letnje lige prosečno beležio 19 poena, 5,7 skokova i 2,3 asistencije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR