Glas Javnosti

NAJTROFEJNIJI TRENER EVROPE: Koliko je puta Žoc vodio tim u finalu, koliko ih je dobio? DA LI ĆE TAKO BITI I SADA

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski trener Željko Obradović vodio je seniorske ekipe u više finalnih utakmica nego što su neki njegovi igrači iz Partizana ukupno odigrali u svojim seniorskim karijerama.

Košarkaši Partizana u nedelju od 21 čas sastaju se sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom u niškom „Čairu“ u još jednom finalu za Žoca – odlučujućoj utakmici Kupa Radivoja Koraća.

"Iskreno, mislim da sam učestvovao u više od 50 finala. Neko bi to trebalo da proveri. Možda blizu 60, možda čak i više od 60. Stvarno ne znam“ - izjavio je 61-godišnji Željko Obradović posle pobede svog tima u polufinalu protiv FMP.



Obradović je timove vodio u 63 finala, a predstojeće protiv Zvezde biće mu 64. Trofej je osvojio u 44 navrata. U finalima o čijem je ishodu odlučivala po jedna utakmica ima skor 28 od 42, piše N1.

Finale protiv Crvene zvezde biće prvo za Obradovića kao trenera crno-belih otkad je ekipu napustio 1993. godine.



U karijeri bez premca u svetu evropske košarke Obradović je Evroligu osvajao devet puta, a uz to je dvaput uzimao Kup Rajmunda Saporte.

U 16 sezona bio je nacionalni prvak (11 sa Panatinaikoso, četiri puta sa Fenerbahčeom i jednom sa Partizanom), osvojio je 11 državnih Kupova (7 u Grčkoj, 3 u Turskoj, 1 u Jugoslaviji), kao i 4 nacionalna Superkupa. Sa reprezentacijom Jugoslavio postao je evropski prvak 1997, a svetski 1998. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR