Glas Javnosti

MAESTRALNA PARTIJA LUKE DONČIĆA: Slovenac vodio Dalas do istorijske pobede, Lejkersi u velikom problemu (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški Dalasa upisali su značajan trijumf protiv Jute (114:110) u borbi za domaći teren u plej-ofu, jer su u ponedeljak ujutru osvanuli na 4. mestu Zapadne Konferencije NBA lige.

Maveriksi su na toj četvrtoj poziciji preskočili baš Jutu, sa ciljem da se u ovih poslednjih sedam utakmica koliko je ostalo u regularnom delu domognu možda i trećeg mesta koje drži Golden Stejt.

Voriorsi su u noći između nedelje i ponedeljka poraženi od Vašingtona (123:115), u meču u kom Nemanja Bejlica nije ulazio na parket, i Dalas sada, uz bolji međusobni skor, ima samo dve pobede zaostatka za pomenutim rivalom.

Junak trijumfa Dalasa nad Jutom bio je Slovenac Luka Dončić koji je za 33 minuta imao učinak od 32 poena, 10 skokova i pet asistencija. Zanimljivo, Maveriksi od dolaska Dončića u klub nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Štaviše, poslednji put su ga imali još 2011. godine kada je sadašnji trener Džejson Kid bio u timu koji je te sezone osvojio prsten. Kid sada nije želeo da ulazi u raspravu oko prednosti domaćeg terena, pokušavao je da se izvuče od odgovora pre meča, dok je Dončić kratko i jasno poručio da je to jedini cilj do kraja ligaškog dela.


Redži Bulok sa 23 i Džejlin Brunson sa 22 poena i 10 skokova pratili su Dončića na terenu, dok je Spenser Dinvidi sa 12 jedini još bio dvocifren. Boban Marjanović je bio u protokolu, ali nije ulazio u igru.

S druge strane, Juta je igrala bez povređenih Bojana Bogdanvoića i Rudija Gobera. Rudi Gej je bio najefikasniji sa 18 poena, Klarkson i Konli su imali po 14, Donovan Mičel je ubacio 12, a po 10 su dodali Forest i Pašal.

Los Anđeles Lejkersi su uspeli da prospu 23 poena viška koje su imali krajem prvog poluvremena protiv Nju Orleansa i sada im je čak ugroženo i 10. mesto koje vodi u plej-in.


Lejkersi su pre ovog duela bili na 8. poziciji koju su upravo preuzeli Pelikans, dok im San Antonio diše za vratom uz samo jedan trijumf manje.

Lebron Džejms je bio najefikasniji u redovima Jezerdžija sa 39 poena i devet skokova, Monk je imao 23, Vestbruk 18, a Dvajt Hauard je dodao osam poena i 10 skokova. U redovima Nju Orleansa Ingram je imao 28, Marfi 21, dok je Jonas Valančijunas ubacio 19 poena i uhvatio 12 skokova.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR