Glas Javnosti

Лудница у АБА лиги: Игра се плеј-оф лото

Košarka
Autor: blic.rs/foto: Pixabay

Звезда би победом у Железнику осигурала треће место, а Партизан би тријумфом против Меге дошао на корак до пол-позиције

Предпоследње коло АБА лиге комплетираће три данашње утакмице, које би могле да одреде полуфиналне парове плеј-офа. Црвена звезда би тријумфом над ФМП у Железнику (17.00) практично осигурала треће место, Партизан победом у дуелу са Мегом у "Арени" (21.00) стиже на корак од овере пол-позиције, а Цедевита Олимпија пред празним трибинама "Стожица" против Будућности јури последњи плеј-оф воз (19.00).

У случају пораза Подгоричана у Љубљани, црно-бели би тријумфом над Мегом "закључали" лидерску позицију коло пре краја лигашког дела.

- Веома важна утакмица за нас, против екипе која се изванредно дигла у последњим утакмицама - каже тренер Партизана Андреа Тринкијери. - Довели су искусне играче, Паунића и Перија који је био на нашем списку овог лета, али није био здрав. Осим титула у Купу и Суперкупу, још нисмо урадили ништа велико, али смо на добром путу. Битно је да играчи не губе концентрацију и да не мисле на Уникс. Сви причају о четвртфиналу Еврокупа, а ја као тренер морам да их подсетим на то колико је ова утакмица важна за прво место у АБА лиги. Дуго Партизан није био први.
Уколико савладају ФМП, који их је у првом мечу прописно намучио, црвено-бели ће 99 одсто обезбедити треће место. Имају бољи међусобни скор од сва три најближа пратиоца, тако да би могли да склизну ниже само уколико се на крају нађу у троуглу са Морнаром и Цедевита Олимпијом. На тој мини-табели, Барани су најбољи због две победе против тима из Љубљане.

- Приступ првој утакмици коју смо одиграли са ФМП као домаћини није био на нивоу који сам желео - каже Звездин тренер Драган Шакота, који ни у овом мечу не може да рачуна на повређене Огњена Добрића, Чарлса Џенкинса и Марка Јагодића Куриџу, а под знаком питања је и Били Берон, који осећа последице ударца из дуела са Макабијем. - Морамо да будемо максимално опрезни, играмо против талентоване, младе и амбициозне екипе, која је свој квалитет показала не само у тој утакмици, него и током целе сезоне у АБА лиги.
ФМП је један од ретких тимова ослобођених притиска у последња два кола.

- Играће без оптерећења, основни циљ су давно остварили. Зато морамо да добро отворимо утакмицу и одиграмо чврсто и одговорно - упозорава и капитен црвено-белих Бранко Лазић.

Без превеликог оптерећења је и Будућност у мечу са Цедевита Олимпијом који се игра без публике због мера против ширења вируса корона.

- У суштини, ми смо после победе у прошлом колу сигурни на другој позицији - каже тренер Подгоричана Петар Мијовић. - Постоје теоретске шансе да будемо први, мада нису велике. Утакмице са Цедевита Олимпијом и у последњем колу против ФМП послужиће нам као припрема за све оно што нас очекује у плеј-офу.

 МИЛОЈЕВИЋ: ПАРТИЗАН НИЈЕ ЗА ВАЂЕЊЕ

ТРЕНЕР Меге Дејан Милојевић свестан је тога да меч са Партизаном није добра шанса да се реши питање опстанка у АБА лиги.

- Партизан је са разлогом први, највише је показао до сада. Ми још нисмо обезбедили опстанак, и за то ће нам вероватно бити потребна једна победа у наредна два меча. У другом делу смо константно дизали форму и коначно смо повезали две победе и бар накратко скинули притисак. Овај меч није од оних у којима можемо да очекујемо да се вадимо за неке претходне поразе, али је сјајна прилика да видимо где смо у односу на најјаче екипе.

ПАРТИЗАН
Партизан - Мега Бемакс
Цибона - Партизан

БУДУЋНОСТ
Цедевита О. - Будућност
Будућност - ФМП

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
ФМП - Ц. звезда
Ц. звезда - Задар

МОРНАР
Морнар - Крка 82:73
Мега Бемакс - Морнар

ЦЕДЕВИТА О.
Цедевита О. - Будућност
Крка - Цедевита О.

ПРИМОРСКА
Задар - Приморска 99:79
Приморска - Игокеа

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR