Glas Javnosti

LUDILO U PIONIRU! Ni fenomenalni Lučić nije pomogao Bajernu, rastu šanse Crvene zvezde za TOP 8! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde večeras u sjajnoj atmosferi u Pioniru savladali Bajern iz Minhena u meču 16. kola Evrolige rezultatom 81:78.

Od sudijskog podbacivanja i prve razmene trojki Dešona Tomasa sa jedne, odnosno Ognjena Dobrića sa druge strane bilo je jasno da će biti više nego neizvesno, pa je gotovo čitav meč protekao u tom ritmu, piše Nova.

Nakon 5:5 rezultat je bio 9:9, ali je Bajern od tog momenta uspeo da zaigra nešto bolje i poenima Nika Vajler-Beba i Ognjena Jaramaza došli do 19:14.

Ipak, trojkom Nikole Ivanovića Zvezda je prišla na 21:20 pre kraja prve četvrtine.

Bajern je zahvaljujući skoku u napadu Vajler-Beba i Otela Hantera, koji su uhvatili 11 lopti pod košem Zvezde, čuvao vođstvo, a ono je poraslo na +6 nakon što je Kori Volden uspešno „probio“ i pogodio za dva.

Raspucao se u tom momentu Dobrić, pogodio dve trojke, nadovezao se Dejan Davidovac, dodali su još po trojku i Stefan Mitrović i Branko Lazić, ali su igrači Bajerna svaki svoj promašaj uspevali da uhvate i vrate u koš.

Na kraju prvog poluvremena crveno-beli su imali prednost od jednog poena (46:45), a u trećoj četvrtini viđena je prava rezultatska klackalica tokom koje nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od tri poena, da bi pred završnih 10 minuta Bajern imao prednost od dva poena, 67:65.

Tada je usledila ludnica.

Bajern je pri vođstvu 70:67 totalno stao, a crveno-beli ušli u veliku seriju zahvaljujući Nikoli Kaliniću i Luki Mitroviću, da bi „tačku na i“ stavio Lazić trojkom za 76:70.

Nadovezao se Mitrović košem za +8. Usledio je manji pad, dve trojke Bajerna preko Vajler-Beba i Jaramaza, ali ne i da preokrenu.

A ovako je bilo pre 6 godina u duelu crveno-belih i Bajerna u hali Aleksandar Nikolić:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR