Glas Javnosti

BEŽANJE HRVATA SA POSTOLJA SKANDAL ZA SVA VREMENA! Nije trebalo da siđemo, Litvanci nas prevarili!

Košarka
Autor:

Skandalozni potez hrvatskih košarkaša i silazak sa postolja na EP u Atini ostaće zapamćen za sva vremena. Biši hrvatski košarkaš Veljko Mršić prisetio se trenutaka kada je Jugoslavija trebalo da primi zlatnu medalju.

- Trećina Hrvatske je bila okupirana. Prvi put smo se sastali s Jugoslavijom, oni su došli tamo, zvali su ih Jugoslavija, a na dresu su imali četiri slova "S", to je nama tada bio simbol nečeg drugog - rekao je Mršić u razgovoru za "Podkast Inkubator" i dodao:

- Već posle meča za treće mesto, pričalo se da neće svirati 'Hej, Sloveni', nego će svirati 'Bože pravde' ako Jugoslavija osvoji. Mi igrači smo se tamo skupili, šta ćemo, kako ćemo. Neko je pričao sa Vrdoljakom i on je rekao da treba da ostanemo na postolju, da se ne povlačimo. Ta utakmica se završila kako se završila (pobeda Jugoslavije nad Litvanijom, prim. aut), bilo je tu dosta polemika zbog suđenja. Dolaze Litvanci u jednom trenutku i oni kažu da će se povući sa postolja.

Mršić je nastavio:

- Poznavali smo se (sa igračima Jugoslavije, prim. aut), nije to bilo sad nešto da smo stalno bili zajedno. U ono vreme je bilo tako. Kako je njima šahovnica bila simbol za ustaštvo, nama je četiri "S" bilo simbol za četnike - poručio je Veljko Mršić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR