Glas Javnosti

Lesor u idealnoj petorci Evrolige

Košarka
Autor: Glas javnosti

Matijas Lesor, košarkaš Partizana našao se u prvoj petorci Evrolige izborom medija, trenera, kapitena timova i navijača. Uz Lesora u najbolju prvu postavu čine Edi Tavares (Real Madrid), Džanan Musa (Real Madrid), Saša Vezenkov (Olimpijakos) i Lorenco Braun (Makabi).

Sa razlogom je Matijas Lesor jedan od većih ljubimaca navijača Partizana jer na terenu uvek daje svoj maksimum što su prepoznali novinari, treneri i kapiteni drugih timova zbog čega je Francuz zaslužio mesto u prvoj petorci.

Evroliga ističe da je Lesor tokom cele sezone bio predvodnik kada je reč o skokovima, imao je u proseku 7,1 po meču i bio je najbolji u toj kategoriji, dok se našao na visokom drugom mestu po indeksu uspešnosti od 19,1.



Kada je reč o Ediju Tavaresu, u prvu petorku uvršten je kako Evroliga navodi kao zaštitnik koša pošto je postavio rekord sa 84 blokade ove sezone.

Mesto u najboljoj postavi evropskog takmičenja dobio je i Džanan Musa koji je predvodio Real po broju poena i bio deseti u ligi sa 15,2 poena u proseku po utakmici, uprkos tome što je od ostalih devet igrača imao najmanje minuta na provedenih na parketu.

Fantastičnu sezonu imao je Saša Vezenkov, bugarski košarkaš, koji je u novembru i februaru nosio MVP zvanje.
Poslednji, ali ne i manje važan jeste sjajni Lorenco Braun koji je impresivno popunjavao sve statističke kategorije tokom cele sezone i predvodio Makabi do plasmana u top osam, dok im je Fajnal for izmakao u majstorici protiv Monaka.

Prethodnu su priznanja Evrolige dobili Jam Madar kao zvezda u usponu i Dante Egzum koji je izveo najbolji potez sezone.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR