Glas Javnosti

LEGENDE ŽIVE ZAUVEK: Dve godine od smrti Kobija Brajanta

Košarka
Autor: Glas javnosti

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kobi Brajant nesrećno je izgubio život u helikopterskoj nesreći na današnji dan pre dve godine, kada je poginulo još devetoro ljudi uključujući i njegovu ćerku.

Brajant je tog 26. januara 2020. išao sa ćerkom Điđi na košarkašku utakmicu i uprkos lošim vremenskim uslovima odlučeno je da se poleti, međutim ispostavilo se da je to kobna greška. Helikopter je upao u veliku maglu i srušio se kod mesta Kalabasas u zapadnom delu Los Anđelesa.

U zvaničnom izveštaju o padu helikoptera na više od 600 stranica, navodi se da je pilot Ara Zobajan verovatno doživeo prostornu dezorijentaciju zbog čega je verovao da se letelica penje, iako se zapravo spuštala. Osim toga, utvrđeno je da nije bilo nikakvih mehaničkih kvarova na helikopteru, prenosi Sputnjik. 

Pored slavnog košarkaša, život je izgubila njegova ćerka Điđi Brajant (13), trener bejzbola Džon Altobeli, još pet putnika i pilot. Kobi Brajant će ostati upamćen kao jedan od najboljih košarkaša svih vremena koji je sa Los Anđeles Lejkersima osvojio je pet NBA titula i držni brojne rekorde.

BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR