Glas Javnosti

LEGENDARNE IZJAVE DARKA MILIČIĆA: Ma kakva Maraja Keri, daj leba

Košarka
Autor: Glas javnosti

Drugi „pik” sa NBA drafta 2003. godine Darko Miličić uvek je privlačio pažnju svojim ponašanjem iz igračkih dana. U jednoj od najboljih generacija u poslednjih 20 godina, Miličić je odabran odmah posle Lebrona Džejmsa, a završio je ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda i Krisa Boša. Ipak, srpski košaraš nikad nije dostigao pun potencijal, pa se uz njegovo ime u razgovoru često čuje ono čuveno – št

Ma kakva Maraja Keri…

Jedna od najpoznatijih izjava srpskog košarkaša vezuje se za američku muzičku zvezdu Maraju Keri.

„Sećam se prvi put kad sam došao u Ameriku menadžeri su hteli da me fasciniraju izlaskom na večeruOdvedu me u kineski restoran gde se čeka pola godine da bi se dobila mesta i gde večera košta deset hiljada dolara. Pitam gde je hleb, kažu mi: Darko, ne služi se ovde hleb. Sedi svetska zvezda pored tebe, čoveče, Maraja Keri. Ma kakva Maraja, daj leba, gladan sam kao pas. Bolje da sam jeo one burgere nego te splačine”, rekao je jednom prilikom Darko Miličić, prisetivši se svog života u Americi.


Bila neka tuča pa sam malo dobio po glavi

Iako je Miličić kao 18-godišnjak odabran drugi na draftu, njegova karijera nije krenula putem kojim su svi očekivali. Miličić se nije najbolje snašao, možda zbog toga što se kao jako mlad našao pod velikim pritiskom koji je nosio status zvezde.

„Nikad se nisam drogirao, sačuvaj Bože, a znao sam da popijem. Osetiš malo, uđeš u pare, odeš na drugi kontinent, popularan si, drugi te znaju. Nisam igrao, pa nisam bio ispunjen u tom smislu. Nisam imao taj pritisak i opterećenje. Dolazio sam i direktno iz grada na treninge. Igor Kokoškov, je bio tad u stručnom štabu, rekao mi jednog jutra nemoj samo prilaziti Leriju Braunu, osetiš se na kilometar. Igoru sam se redovno ispovedao, nisam imao kome drugom. Kad uđem kod njega pre jutarnjeg treninga, on se odmah hvata za glavu i pita šta sam uradio. Ma ništa, bila neka tuča pa sam malo dobio po glavi”, rekao je Miličić.

Daj da pišem ček i spuštaj u vodu

Kada je otišao u najjaču košarkašku ligu na svetu, Miličić je priznao kako nije umeo racionalno da postupa sa novcem i da je često trošio mnogo više nego što je bilo potrebno.

„Otišao sam kod druga na brod na jezero Mičigen. Kad sam video koliko je to fino, ja odmah u prodavnicu gde su se prodavali brodovi. U prvom delu su bili ovi manji, ja se odmah raspitao da li ima nešto veće. Odvede me on u halu, a tamo jahta 15-16 metara.

- Daćeš mi ovu.

- Čekaj, hoćeš da ti kažem specifikaciju, performanse.


- Ma kakve performanse, daj da pišem ček i spuštaj u vodu.

Zove me knjigovođa, pita šta sam sad kupio, kaže kako sam sve pare potrošio a ja mu odgovorim – ma ide plata petnaestog, opušteno.
Jahta je koštala 700.000 dolara. Vozio sam je pet puta, zakucao sam je u plićak jednom. Nasukao se sa njom, pokvario je. I onda je prodao posle mesec dana, i izgubio 300.000. I to je to”, rekao je Miličić i priznao da je u jednom trenutku u Novom Sadu imao i 10 automobila u garaži.

Vi ste zvezde, a ja poljoprivrednik

Pre tri godine, Karmelo Entoni je u razgovoru sa Dvejnom Vejdom izjavio kako ne zna ko je Darko Miličić, iako je na draftu 2003. godine, Miličić bio odabran drugi od strane Detroita, dok je Karmelo Entoni bio treći pik. Bivši srpski košarkaš je, na pitanje da li se uvredio zbog Entonijevih reči, rekao kako „ima pune ruke posla u poljoprivredi” i da „ne može da se bavi glupostima”.

„Očigledno da je momcima dosadno kad su se mene setili, pošto sam u poljoprivredi, trenutno imam pune ruke posla pa ne mogu da se bavim glupostima, branimo se od mraza već par jutara tako da malo spavamo, dežuramo i uzdamo se u Boga da će ovaj naš trud uroditi plodom i da ćemo sačuvati ovogodišnji rod pored svih ovih iskušenja. Veliki je post što, opet, pretpostavljam da oni ne znaju šta znači, a nisam ni ja znao tako da neću suditi”, skromno je kazao bivši igrač Detroit Pistonsa.

Zaboravio sam engleski pre godinu dana

Srbin je sa trenerima je voleo da se svađa, da ih nervira i da se, kako kaže, pravi lud.

„Svađao sam se sa trenerima, pravio se lud. On mi priča nešto, a ja mu posle 15 minuta kažem: E, ja sam engleski zaboravio pre godinu dana. On poludi, istera me sa treninga. Meni to spontano dođe”, izjavio je Miličić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR