Glas Javnosti

LEBRON MENJA BROJ

Košarka
Autor: Glas javnosti

Lebron Džejms je odlučio da ponovo promeni broj na dresu, pa se posle tri godine sa šesticom na leđima vraća se broju 23, koji je nosio u Klivlendu, ali i prve dve sezone u LA Lejkersima.

Prošle godine je NBA u čast pokojnog Bila Rasela odlučila da povuče njegov broj šest u celoj ligi, ali je dozvolila onima koji ga već nose da ga zadrže. 

Džejms je odlučio da ga zadrži prošle godine u čast legende Bostona, ali se sada vraća na broj koji je nosio veći deo karijere.


Počeo ga je sa brojem 23, sa kojim je igrao prvih sedam godina u Klivlendu. Tokom četiri godine u Majamiju nosio je broj šest jer su oni jedini klub, uz Čikago Bulse, koji je povukao broj 23 u čast Majkla Džordana.

Po povratku u Klivlend nosio je 23 još četiri godine, a 2018. je započeo karijeru u Lejkersima. Kada mu se godinu dana kasnije pridružio Entoni Dejvis, koji je nosio 23 u Nju Orleansu, Džejms je odlučio da ga prepusti, ali je bilo prekasno da se promeni, pa je AD zauzeo broj tri.

Uoči sezone 2021/22. Lebron je konačno promenio broj u šest, ali Dejvis nije uzeo 23 već je ostao na trojci, pa će je Džejms vratiti u svoj posed.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR