Glas Javnosti

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET: Srbija odbila nalete Finske i iskoristila 'uslugu' Gruzije (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Serijom od četiri vezana poena (šest ukupno) Nemanje Dangubića na 59 sekundi pre završetka susreta Srbija je slomila otpor Finske i došla do važne pobede u četvrtom kolu kvalifikacija za plasman na Evrobasket, 75:66.

Srbija je meč sa Finskom dočekala sa jednom pobedom, upravo nad Finskom, te dva poraza (po jedan od Gruzije i Švajcarske). Kako je Gruzija slavila protiv Švajcarske i tako zabeležila četvrtu pobedu na isto toliko utakmica, izabranici Igora Kokoškova su imali imperativ pobede kako bi na tabeli preskočili Švajcarce.

Srbija je dobro ušla u meč, napravila dvocifrenu razliku na kraju prve četvrtine (17:7), a zatim stigla i do "+16" (28:12). Iako je bilo jasno da postoji velika razlika u kvalitetu, opet je došlo do neshvatljivog pada u igri, pa je Finska do poluvremena prišla na 35:25, a zatim i smanjila na minus od samo sedam poena sredinom treće četvrtine.

Uspevali su momci u belom dresu da još jednom odbiju nalet rivala (67:62 trojkom Hafa na 2:49 pre kraja meča), da bi gore spomenutom serijom Dangubića razliku povećali na nedostižnih jedanaest poena (73:62), i tako došli do druge pobede u grupi E. 

Danilo Anđušić je predvodio "orlove" sa 19 poena, Aleksa Avramović je dodao 17, a Dragan Apić 12, dok je kod Finske najbolji bio Edon Makshuni sa 15 poena. 

Prvo mesto drži Gruzija sa sva četiri trijumfa, ali je ona kao jedan od domaćina Evrobasketa već obezbedila prvo mesto, dok Srbija trenutno zauzima drugu poziciju sa 2-2, ispred Švajcarske i Finske koje imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Naredni mečevi na programu su 18. i 21. februara. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR