Glas Javnosti

КРУНИСАНИ КРАЉ НБА: Леброн Џејмс убацио 44 поена, надмашио и легендарног Карима Абдула Џабара! (ВИДЕО)

Košarka
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 22.05.2018.

Кошаркаши Кливленд Кавалирса победили су Бостон Селтиксе 111:102 и изједначили у финалу плеј-офа Истока НБА лиге на 2-2.

Меч је обележио Леброн Џејмс са 44 поена, а уз 17 погодака надмашио је Карима Абдул-Џабара по броју кошева из игре у плеј-офу.

Џејмс је имао и пет асистенција, а шести пут је ове сезоне постигао више од 40 поена у плеј-оф утакмици, чиме се изједначио са учинком Алена Ајверсона из 2001. године.

"Био сам вредан, уложио сам много рада у тело и игру, да бих био најспремнији за плеј-оф. Ако не гледамо седам изгубљених лопти, мислим да сам додатно зарадио поверење код саиграча", рекао је Џејмс.

                               

Најбоље га је пратио Кајл Корвер са 14 поена, док су по 13 додали Џорџ Хил и Тристан Томпсон, који је имао и 12 скокова.

Најефикаснији у редовима Селтикса био је Џејлен Браун са 25 поена уз шест ухваћених лопти, 17 је додао Џејсон Тејтум, Тери Розије је убацио 16 уз 11 асистенција и шест скокова, док је Ал Хорфорд постигао 15 поена уз седам ухваћених лопти.

Као и у трећем мечу Кавси су кључну предност стекли у првој половини меча, имали су и 19 поена разлике, Селтикси успевају да смање дефицит на седам (96:89) срединон последњег квартала, али играчи Кливленда нису попустили под притиском па су одбранили вођство за изједначење серије.

Пети меч на програму је у учетвртак ујутру (2:30х) у Бостону.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR