Glas Javnosti

KRALJICA BRZIH TROJKI: Sabrina Jonesku je "snajperski" postavila rekorde

Košarka
Autor: Glas javnosti

Amerikanka Sabrina Jonesku postavila je apsolutni rekord u brzom šutiranju trojki, kada su u pitanju muška i ženska konkurencija. Igračica Njujork Libertija postigla je neverovatih 37 poena, promašila je samo dva šuta.

Niko nikada kao Sabrina Jonesku, tako bi se najkraće mogao opisati njen rezultat u brzom šutiranju trojki koji je videla Amerika u noći između petka i subote, kasnije i ostatak planete.

Čak i legendarni Stef Kari iz Golden Stejt Voriorsa koji predstavlja jednog od najvećih trojkaša u istoriji NBA lige, može da pozavidi Amerikanki rumunskog porekla na snajperskoj preciznosti.
Ne samo što je ubacila 37 od maksimalnih 40, već je postavila i rekord po broju uzastopnih pogođenih šuteva u WNBA i NBA ligi – 20!

Od maksimalnih 27 šuteva pogodila je impresivnih 25 puta!

Interesantno da je promašila uvodni šut, a onda joj se ruka „zapalila“, da bi tek u 27. pokušaju ponovo bila neprecizna.

Za kraj je „sasula“ kroz obruč i mrežicu svih pet iz ćoška, za erupciju oduševljenja prisutnih i pisanje istorije američke košarke.

Koliko je zapravo impresivan njen rezultat, najbolje oslikava činjenica da Stef Kari i Tajris Halibarton drže rekord kod muškaraca sa „samo" 31 poenom, kada je u pitanju brzo šutiranje trojki na Ol-staru.





Zato i ne čudi što se prva zvezda „ratnika“ Stef Kari oglasio posle podviga Sabrine Jonesku.
„Suludo", kratko i jasno je putem Tvitera poručio "snajperista" Golden Stejta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR