Glas Javnosti

Košarkašice Srbije pobedile Hrvatsku i plasirale se na Evropsko prvenstvo

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Izraelu i Sloveniji, pošto je u Beogradu pobedila selekciju Hrvatske sa ubedljivih 85:57.

Srbija je upisala i treću pobedu u Grupi E kvalifikacija i direktno se plasirala na šampionat Evrope gde će od 15. do 25. juna braniti titulu osvojenu 2021. godine prenosi beta. 


Aktuelne šampionke Evrope je do pobede, pred oko 3.000 navijača u Hali sportova "Ranko Žeravica" vodila Jovana Nogić koja je postigla 21 poen uz deset skokova. Ivon Anderson je ubacila poen manje, dok je Nevena Jovanović dodala 12 poena.
U timu Hrvatske najbolja i jedina sa dvocifrenim učinkom bila Šavonte Zelus koja je meč završila sa 27 poena.
 
Uz raspoložene Anderson i Jovanović, kao i dobar šut za tri poena, Srbija je već u prvoj četvrtini stigla do dvocifrene prednosti (21:7), a na prvi odmor je otišla sa 12 poena viška na svom kontu (29:17).

 
Srbija je u drugoj deonici održavala dvocifrenu prednost predvođena Jovanom Nogić koja je ubacila četiri trojke, pa je na poluvremenu imala 17 poena prednosti (49:32). Izabranice Marine Maljković su u drugom poluvremenu kontrolisale dešavanja na terenu i mirno privele meč kraju.
 
Košarkašice Srbije u nedelju očekuje poslednji meč u kvalifikacijama kada će gostovati Bugarskoj u Samokovu.
 
Utakmica u Hali sportova "Ranko Žeravica" počela je minutom ćutanja zbog zemljotresa u Turskoj i Siriji u kojem je, po poslednjim podacima, stradalo više od 20.000 ljudi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR