Glas Javnosti

Košarkaši Srbije pobedili Dominikansku Republiku i izborili četvrtfinale SP! Na redu Litvanija!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Manili pobedila selekciju Dominikanske Republike rezultatom 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26) u meču drugog kola grupe I druge faze na Mundobasketu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 20 poena. Vanja Marinković i Nikola Milutinov su ubacili po 16 poena, a Filip Petrušev 14. Za ekipu Srbije na ovom meču igralo je svih 11 košarkaša, pošto je Boriša Simanić zbog povrede završio Mundobasket.

U reprezentaciji Dominikanske Republike najbolji je bio Karl-Entoni Tauns sa 25.

Italija je ranije danas u grupi I pobedila Portoriko 73:57. Italija je osvojila prvo mesto u grupi I sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana selekcija Srbije. Međutim, Italija je osvojila prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora.

Rival Srbiji u četvrtfinalu biće Litvanija, dok će Italija će igrati sa SAD. Ova dva meča četvrtfinala SP su na programu u utorak. Srbija će igrati u 10.45 sati,

Portoriko i Dominikanska Republika su osvojili po osam bodova i završili su takmičenje na Mundobasketu.

Srbija je otvorila meč trojkom Vanje Marinkovića, a “orlovi” su u trećem minutu stekli šest poena prednosti (10:4). Izabranici Svetislava Pešića su nastavili sa dobrom igrom, a u šestom minutu bilo je 16:7 za Srbiju.

Srbija je posle dobre igre Bogdanovića, Marinkovića i Milutinova u osmom minutu povela 26:9, a prvu četvrtinu dobila je rezultatom 29:15.

Košarkaši Dominikanske Republike smanjili su u 12. minutu prednost Srbije na 31:20. Međutim, u nastavku ovog dela meča razigrali su se srpski košarkaši i u 15. minutu stigli su do vođstva od 44:23. “Orlovi” su do kraja prvog poluvremena održavali visoku prednost, a prvo poluvreme su dobili rezultatom 56:35.

Košarkaši Srbije su u trećoj četvrtini nastavili sa odličnom igrom, a u poslednji deo meča ušli su sa vođstvom od 87:53. “Orlovi” su u poslednjoj četvrtini održavali visoku prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR