Glas Javnosti

BRAVO MOMCI! KOŠARKAŠI SRBIJE PLASIRALI SE NA SVETSKO PRVENSTVO: Orlovi samleli Britance, pa overili Mundobasket (VIDEO, FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo, pošto je večeras u hali Aleksandar Nikolić pobedila Veliku Britaniju ubedljivim rezultatom 101:83.

Ušli su izabranici Svetislava Pešića kao apsolutni favoriti u ovaj meč, i na kraju, tu ulogu su opravdali. Ipak, nije sve išlo tako lako našim reprezentativcima, a gosti su pokazali da u prestonicu Srbije nisu došli kao turisti, već su pokazali zube i pokušali da naprave iznenađenje.


Zablistali su gosti u određenim trenucima meča, ali na kraju, kvalitet je ipak presudio i Srbija je zasluženo stigla do pobede koja mnogo znači.

Četa Svetislava Pešića odlično je otvorila današnji meč, na parketu je pre svega blistao Marko Gudurić koji je zasipao protivnički koš, ali je brzo ušao u problem sa faulovima, te je zbog toga selektor Orlova morao da ga vrati na klupu za rezervne igrače.


Sjajno je Srbija igrala u prvoj četvrtini, međutim u narednih deset minuta, stanje na terenu se promenilo. Usledio je u pad u igri naše reprezentacije, što su gosti iskoristili i u potpunosti se vratili u meč, pa je na kraju prvog poluvremena rezultat bio 46:41.

Dodali su gas naši reprezentativci u drugom poluvremenu, napravili veliku prednost u trećoj deonici, koju su održavali do kraja meča. Blistao je na parketu Aleksa Avramović, sjajno je igrao, bio je veoma raspoložen, pa je meč završio sa 20 poena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR