Glas Javnosti

Kazna za Jokića, ali navijači Denvera mogu da odahnu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić nije suspendovan zbog guranja vlasnika Finiks Sansa Meta Išbije tokom četvrtog meča polufinala plej-ofa NBA lige.

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski je najpre objavio da srpski reprezentativac neće biti suspendovan za petu utakmicu sa timom iz Arizone, a ubrzo je dodao da je novčano kažnjen sa 25.000 dolara.

Liga je u saošštenju naveda da je „Nikola Jokić kažnjen sa 25.000 dolara zbog nepropisnog kontakta sa gledaocem koji sedi pored terena.“

Tokom prvog poluvremena meča sa Sansima u Finiksu, Jokić je istrgao loptu iz ruku vlasniku Sansa Išbiji, i time je zaradio tehničku grešku. Najbolji košarkaš Nagetsa je pokušao da odigra brz napad, ali Išbija ga je u tome sprečio.

Jokić je posle meča rekao da je „navijač prvi stavio ruku na njega“, a kada je na pitanje da li je znao o kome se radi potvrdno odgovorio, pojasnio je svoj stav:

„Ali on je navijač, zar ne? Sedi na terenu, znači da je navijač. Ne može da utiče na igru, trebalo bi da bude izbačen ukoliko utiče na igru“.

Gazda Sansa se kasnije oglasio na Tviteru uz napomenu da Jokić ne bi trebalo da bude kažnjen ili suspendovan.

„Sjajna pobeda za Sanse prošle noći u seriji koja je do sada fantastična. To bi trebalo da bude jedina priča. Suspenzija ili kazna za bilo koga zbog incidenta koji se dogodio ne bi bila ispravna. Izuzezno poštujem Jokića i ne želim da vidim ništa slično. Uzbuđeni smo zbog pete utakmice. Napred Sansi“, poručio je Išbia.



Rezultat u seriji je 2-2, a peta utakmica će biti odigrana u Denveru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR