Glas Javnosti

KATASTROFALAN PAD GUDURIĆA: Fener pobedio, ali Gudurića izneli sa terena

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale šampionata Turske, ali su ostali bez Marka Gudurića, koji se povredio na četvrtom polufinalnom meču protiv Darušafake.

Fenerbahče je ubedljivo slavio na gostovanju protiv Darušafake 91:56, a veliki problem za tim Aleksandra Đorđevića desio se u trećoj deonici, kada se Gudurić povredio nakon što je pokušao da zakuca, ali je nezgodno pao posle blokade protivničkog igrača 

Pinjeiro je dao sve od sebe da odigra čistu odbranu, ali su se dva igrača sudarila u vazduhu i Gudurić je pao na levo koleno. Sa terena su ga izveli timski lekari, a za sada nije poznato koliko je povreda ozbiljna.

Fenerbahče je lako došao do pobede u četvrtoj utakmici polufinala šampionata Turske protiv Darušafake 91:56 i sa 3-1 u seriji plasirao se u finale.



Bila je to ne tako lepa utakmica za oko, fizički dosta zahtevna, koja je odlučena u prvom poluvremenu. Fenerbahče je posle loše prve četvrtine vodio 16:10, ali je uspeo da odlepi na 19 poena prednosti na poluvremenu (42:23), dok Darušafaka jednostavno nije mogla da dođe do koša. 

Domaćini su šutirali 0/12 za tri poena u prvom poluvremenu, uz devet izgubljenih lopti, što je bio jasan znak da će ovo bit poslednja utakmica za njih u ovoj sezoni. 

Ekipa Aleksandra Đorđevića u nastavku je kontrolisala meč, imala najvećih 33 poena prednosti, a na kraju slavila sa plus 26. 

U finalu će igrati sa boljim iz duela Efes -Galatasaraj, gde je trenutno 1-1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR