Glas Javnosti

Karmelo Entoni gnevan zbog broja 15 koji nosi Jokić, Somborac mu odgovorio u svom stilu (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš Nikola Jokić nakon impresivne partije u pobedi Denvera nad Pelikansima odgovorio je na prozivku Karmela Entonija, koji je zamerio toj franšizi što su "njegovu petnaesticu" dali Srbinu da, kako je istakao, obriše sve što je uradio na tom mestu.

Jokić pak nije želeo da produbljuje tu temu, rekavši samo da je on bio "sjajan igrač", a onda je istakao da je tokom čitavog svog života nosio broj 15 na dresu.

"Mislim da ‘petnaesticu’ nosim ceo život. U mom rodnom gradu sam nosio 15. Mislim da sam u Novom Sadu nosio 14 u jednom momentu. Ne, ne, nosio sam 15."

Podsetimo, Entoni je bio prva superzvezda koja je proslavila broj 15 u Denveru, pre nego što je Jokić podigao lestvicu. U podkastu "Sedam popodne u Bruklinu", kaže da nije slučajno što je srpski centar dobio baš taj broj.

Bio je to mali manevar. Nisu mislili "Ej, imamo brojeve da biraš", već je bilo "Evo, tvoja je petnaestica".



Entoni je 2003. godine bio treći pik na NBA draftu kada su ga Nagetsi pokupili posle titule sa Sirakuzom kao jednog od najvećih talenata. Izgradio se baš u franšizi iz Kolorada, četiri puta je bio na Ol-staru i vodio je sedam sezona u plej-ofu, uključujući finale Zapada 2009.

Zato, Entoni smatra da je Denver davanjem "njegovog" broja Jokića iskazao nepoštovanje prema njemu.

"Je***e, šta se dešava? Stvarno su mu dali "petnaesticu"? Onda počnete da razmišljate, sve je to zbog svega što su pisali o meni "Hteo je da ode, hteo je da uradi ovo"... Pokazali su nepoštovanje i time želeli da izbrišu sve što sam uradio. Svi tamo. Rekli ste ostatku sveta da sam mrtav. Nikada nisam loše pričao o vama."


Ispostavilo se da je Jokić kasnije postao najveći igrač svih vremena Denvera, dva puta MVP lige i prošlogodišnjeg finala kada je vodio ekipu do titule preko Majami Hita. Entoni smatra da je odlazak Jusufa Nurkića pomogao srpskom košarkašu da krene ka nestvarnim visinama.

"Dali su mu broj da pokuša da izbriše ono što sam uradio. Verujem da je to namerno urađeno. I to je bio šamar za mene."

Jokić je i pre dolaska u Denver, u omladinskoj košarci u Srbiji i Megi, nosio broj 15, što možda nije znao Entoni kada je pričao o svemu ovome.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR