Glas Javnosti

KARI PEŠIĆ SAOPŠTIO SPISAK, A ONDA ŠOU! Ako nemate pitanja, onda ja vama novinarima da postavim neko

Košarka
Autor: Glas javnosti

Selektor Košarkaske reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je jutros spisak kandidata za utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine sa Letonijom 25. novembra, ali je ocenio kako je teško da će nastupiti oni koji 25. i 26. novembra igraju mečeve sa svojim klubovima.

Na spisku kandidata nalaze se: Vasilije Micić, Filip Petrušev (Efes), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Jovan Novak, Dušan Ristić (Fuenlabrada), Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Nikola Rebić (Miteldojčer), Nemanja Nedović (Panatenaikos), Vanja Marinković (Baskonija), Dragan Apić (Zelena gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jović, Nikola Đurišić (Mega) i Marko Jagodić Kuridža (Budućnost Voli).

"Ako želite na OI onda se pripremajte za OI. Već sada od ovog meseca. Možda mi ne verujete, a hoćete kasnije, sve igrače koje smo zvali su prihvatili kao izazov. Imamo drugu situaciju da su prošla vremena kada su klubovi, čak i u moja vremena 2000-ih, da lobiraju da njihovi igrači igraju u reprezentaciji. Čak ni menadžeri me ne zovu. Niko mi nije rekao Slušaj Kari, možda ga ne znaš, a on je dobar.... Sve se menja. Dogovor je bio da se u ABA sve igra u petak i subotu, da momci bar jedan da imaju za regeneraciju i vremena da stignh u reprezentaciju, ali to se naravni nije desilo. Svi smo mi za reprezentaciju, ali kad dođe dan da nešto napravim, onda nisam u mogućnosti", rekao je Pešić.

Svi igrači dolaze, osim onih koji imaju 25 i 26. novembra utakmici u svojoj ligi, dodao je on, ocenivši da će "tek sutra naveče" na treningu u "Pioniru" "imati čistiju situaciju ko će nastupiti na utakmici".

"Ako nemate pitanja onda da ja postavim nekoliko novinarima. Da li ste vi da adekvatan način našim navijačima, ljubiteljima košarke, sporta, objasnili sistem takmičenja i sistem kvalifikacija. Ako niste, ja ću da razjasnim... Mu smo u prvoj rundi sa Letonijom i Belgijom, druga je Slovačka, a onda nas čeka dalje ako se kvalifikujemo. Tri najbolje ekipe od šest u kasnijoj grupi idu na SP", počeo je Pešić.

Ovo je početak olimpijskog ciklusa, dodao je.

"Na ovu nesreću ili sreću traje samo tri godine. Vrlo brzo će Olimpijske igre u Parizu. Od mog dolaska se bavimo kratkoročnim ciljevima i planovima, ali i o Parizu".

Analizirao je i očekivanja.

"Naši navijači i KSS bi voleli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja. To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništa. Tu su i mladi igrači i iskusni i centri i bekovi, od svega po malo. A reprezentacija je uvek takva, nikad ne igraju najbolji već oni koji se između sebe najbolje slažu. Tako da za mene ova situacija nije ni tako loša".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR