Glas Javnosti

KAMPACO NAPUŠTA CRVENU ZVEZDU: Argentinac dogovorio povratak u Real! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Loše vesti za navijače Crvene zvezde Meridianbet stigle su iz Španije, odakle mediji javljaju da je Fakundo Kampaco dogovorio odlazak iz kluba.

Sporski portal "Relevo" iz Madrida, kao glavnu vest dana ima informaciju da je Kampaco imao sastanak sa direktorom košarkaške sekcije Real Madrida, Huanom Karlosom Sančezom, i sportskim direktorom tog tima, Albertom Ererosom, pre utakmice koju su crveno-beli odigrali protiv Barselone 17. marta.

Navodno, argentinski plejmejker je pristao na povratak u Real Madrid na kraju sezone.



Obostrana želja za ponovnom saradnjom je postojala i ranije, odnosno nakon što je Kampaco napustio Dalas i NBA, međutim dve strane nisu mogle da postignu dogovor zbog duga koji košarkaš ima prema klubu, podseća "Relevo".

Podsetimo, Kampaco je 2020. godine odlučio da plati izlaznu klauzulu (blizu 6 miliona evra) kako bi iz Madrida otišao u Denver. U ratama plaća svoj dug, a po povratku u Evropu nije uspeo da se dogovori oko finansijskih detalja sa Madriđanima.

Tada je dobio ponudu od Crvene zvezde koju je prihvatio.

U crveno-belom dresu je u Evroligi beležio 15 poena, 5,9 asistencija, 2,8 skokova i 1,9 ukradenu loptu po utakmici, dok je u ABA ligi u proseku beležio 14,3 poena, 6,7 asistencija, 2,6 skokova i 2,4 ukradene lopte.

Jasno je da bi odlazak Kampaca bio veliki udarac za Zvezdu.

Argentinac je sa crveno-belima potpisao ugovor na godinu i po dana, a jedan od uslova za dolazak bila je izlazna klauzula vredna samo 50.000 evra, pa plaćanje obeštećenja za njegov odlazak iz Beograda ne predstavlja nikakav problem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR