Glas Javnosti

KAKVO PRIZNANJE ZA EGZUMA: Košarkaš Partizana je MVP kola Evrolige

Košarka
Autor: Glas javnosti

Njegov učinak bio je presudan da Partizan ostvari veoma važan trijumf u gostima protiv Virtusa u Bolonji 88:79.

Ubacio je 17 poena - 6/9 za dva, 5/5 sa linije penala, a uz to postigao je i po sedam skokova i asistencija, sedam iznuđenih faulova i čak tri ukradene lopte. Indeks korisnosti koji je ostvario na ovom meču iznosi 33 i upravo to mu je donelo MVP priznanje kola.

Utakmica protiv Virtusa bila mu je druga najbolja u Evroligi. PIR od 35 ostvario je i u 13. kolu kada su crno-beli poraženi od Asvela.



Drugi najbolji igrač kola po indeksu korisnosti (32) je Darijus Tompson iz Baskonije koji je doprineo pobedi svog tima nad Real Madridom sa 85:81 ostvarivši treći dabl-dabl ove sezone, sa 18 poena i 14 asistencija, a uz to je imao i pet skokova i tri ukradene lopte. 

Sledeći, sa PIR od 30, je bek Crvene zvezde Fakundo Kampaco, koji je bio najkorisniji igrač u utakmici protiv Anadolu Efesa u kojoj su crveno-beli slavili sa 94:75. Postigao je 22 poena, tri skoka, sedam asistencija. 

Na listi najboljih igrača kola našli su se i Šabaz Napijer iz Olimpije Milana sa indeksom korisnosti od 28, postigavši 28 poena pri šutu 7 od 11 iz igre i postigao pet asistencija u pobedi svog tima nad Valensijom rezultatom 84:88, a tu je i Džanan Musa iz Real Madrida sa PIR-om od 26, sa 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije u porazu svog tima od Baskonije kod kuće.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR