Glas Javnosti

KAKO UTAKMICA PROTIV SLOVENIJE MOŽE DA BUDE NAUK: TIm se polako uštimava, razoran tandem Micić - Jokić može biti naš Džoker

Košarka
Autor: Glas javnosti

Sa nestrpljenjem je javnost želela da vidi na delu košarkaše Srbije u zvaničnom meču nakon prvog dela priprema, posle kog se selektor zahvalio dugogodišnjem reprezentaitvcu i kapitenu Milošu Teodosiću.

Igrali su Karijevi izabranici sa Crnogorcima iza zatvorenih vrata i pobedili, ali je susret sa Slovencima, pokazao na kakvom putu se nalazi četa iskusnog srpskog stručnjaka.

U reprizi finala Evrobasketa iz 2017. godine, ponovo su slavili Zmajevi, ovaj put posle dodatnog perioda igre, a najavljeni spektakl u Stožicama opravdao je taj epitet. Imali su šta da pokažu Slovenci predvođeni sjajnim Lukom Dončićem, ali nije zaostajala ni Srbija na čelu sa Nikolom Jokićem, dvostrukim uzastopnim osvajačem MVP priznanja u NBA ligi.

U duelu sa jednim od najvećih favorita za osvajanje zlata na predstojećem šampionatu Starog kontinenta, srpski tim pokazao je zajedništvo i borbenost.  Za kratak period rada uspeo je Pešić da poveže ekipu i polako sve štimuje za ono što ih očekuje krajem avgusta i početkom septembra - kvalifikacioni prozor za Svetsko prvenstvo i Evrobasket.



Bili su igrači Srbije na odličnom energetskom nivou, videla se želja za pobedom, podrška je bila vidljiva na parketu, a dodatni implus davala je i klupa, sa koje su svaki odličan potez, ali i sudijska odluka, bili propraćeni bučnom reakcijom.

Već u prvim minuta meča bilo je jasno da će Vasilije Micić i Nikola Jokić biti sjajan duo kako vreme bude odmicalo, a tim imao više utakmica u nogama. Odlično  su funkcionisali, preuzimali odgovornost kada je bilo najpotrebnije, što će se svakako od tadema MVP-ijeva NBA lige i Evrolige očekivati da rade i na mečevima koji budu imali takmičarski i rezultatski značaj.

Centar Denvera klasu je pokazao i pod svodovima ljubljanske hale, u svom stilu je pogađao, skakao, delio asistencije i bio nezaustavljiv za odbranu slovenačkog tima, dok je plejmejker  Efesa znao da isprati sve na pravi način – da ukrade loptu, doda i poentira kada bekove nije išao šut.

- Pravljenje timskog duha je svakodnevnica koju imamo u ekipi, ali najvažnije je ono na terenu. Tu se najviše vidi i pokazuje. Ovih 14 dana sam video veliko zalaganje igrača. Stigao je malo i umor, što je normalno za ovaj period priprema. Drago mi je da su svi zajedno, da se druže i da svaki dan žele da napreduju. To bi svaki trener poželeo- rekao je selektor Svetislav Pešić sumirajući prijateljski meč sa Slovenijom.



Da je poraz i duel sa aktuelnim šampionom Evrope bio odličan test pred ono što im predstoji, svestan je i reprezentativac Dušan Ristić, koji je susret završio sa devet poena, od čega je ubacio dve važne trojke.

-Smatram da odigrali kvalitetnu utakmicu, oba tima su dala svoj maksimum. Tokom većeg dela meča bilo je izjednačeno i u poslednjem minutu moglo je otići u oba smera, ali je ekipa Slovenije imala više staloženosti i privela je meč kraju kao pobedik. Bilo jezadovljstvo igrati u ovakvom ambijentu i ova utakmica će nam mnogo značitii naredni period. Nadam se da ćemo izvući pouke i pripremiti se bolje za ono ono što nam dolazi – rekao je Ristić.

Pre mečeva kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 25. avgusta na svom terenu i Turske na gostovanju tri dana kasnije, Srbija će imati kontrolne utakmice na turniru u Nemčkoj, gde će joj jedan od rivala biti Italija.

Obrisi uloga u timu su to, turnir u Hamburgu biće dodatna prilika da se neke stvari iskristališu, da se namesti ruka za šut i da se pogodio sve ono što u duelu sa uigranom Slovenijom nije prošlo kroz mrežu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR