Glas Javnosti

KAD VOJ KAŽE, LIGA SLUŠA: Janis ponovo MVP NBA, jedan statisitčki podatak ljubiteljima košarke budi jezu! (FOTO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Janis Adetokumbo po drugi put uzastopno će poneti laureat najboljeg igrača lige.

"Grčko čudovište" će se tako pridružiti eliti u kojoj su Bil Rasel, Vilt Čemberlejn, Karim Abdul Džabar, Mozes Maloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Stiv Neš, Lebron Džejms i Stef Kari, ako je verovati (nepogrešivom, kada su ove stvari u pitanju) Adrijanu Vojnarovskom.

Interesantno je da će postati ujedno i tek drugi igrač koji je uspeo da "veže" nagrade za najboljeg igrača lige a da nije osvojio titulu, mada bi to veoma lako moglo da se promeni u narednim godinama.

A posebno je interesantan jedan istorijski podatak vezan za ovaj podvig sjajnog Grka. Naime, tada 24-godišnji Majkl Džordan 1988. godine bio je najbolji igrač lige i najbilji defanzivac, ali su njegovi Bulsi poraženi sa 4-1 u polufinalu Istoka od Detroita.

Tačno 32 godine kasnije, godinu dana stariji Janis postao je tek treći igrač u istoriji koji je poneo titule MVP-ja i najboljeg defanzivca sezone (Majkl Džordan i Hakim Olajdžuvon su uspeli isto pre njega), a njegovi Baksi su stigli do polufinala Istoka gde ih je izbacio fantastični Majami predvođen Džimijem Batlerom sa 4-1.

Naznaka nove dinastije ili tek kuriozitet za zabavu, videćemo u godinama koje slede...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR