Glas Javnosti

"JUGOSLAVIJA MOŽE DO ZLATA U TOKIJU': Legenda Lejkersa nije baš upućen u dešavanja! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Za prosečnog Amerikanca važi pravilo da nije mnogo upućen na dešavanja izvan SAD. Pogotovo stanovnici Amerike ne poznaju mnogo svetsku geografiju a poznata je priča da tek svaki treći Amerikanac zna da nabroji svih 50 država SAD.

Trostruki prvak NBA sa Lejkersima (1985, 1987, 1988), i bivši trener velikana iz "El-Eja" Bajron Skot je možda i najbolji primer koliko u Americi postoji nezainteresovanost ljudi čak i za svoju branšu van okvira SAD.

Skot je pričao za portal "TMZ", između ostalog je komentarisao kiks košarkaša SAD sa Nigerijom, a jedno od pitanja bilo je i ko su favoriti za zlatnu medalju u Tokiju.

- To je dobro pitanje. Milsim da će Francuska biti dobra ove godine... Jugoslavija je uvek jako dobra, Rusija isto. Uvek ima taj jedan tim, može to biti i Kina, ali uvek ima jedan tim koji iznenadi. Ali kada je upitanju osvajanje zlata, Amerika je i dalje prvi favorit - rekao je Skot, koji najblaže rečeno nije u toku sa košarkaškim, a očito i sa političkim aktuelnostima.

Skot je očito prestao da se opterećuje političkim zbivanjima otprilike kad je i prestao da igra košarku, zbilo se to 1998. godine posle jedine evropske sezone, i to u Panatinaikosu, baš u vreme kada je naša reprezentacija još uvek nastupala pod imenom stare država.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR