Glas Javnosti

JOKIĆEVIH TOP PET! Pogledajte najbolje poteze DIVA IZ SOMBORA kojima je očarao NBA svet (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Centar Denver nagetsa Nikola Jokić je prema najnovijim informacijama odbranio titulu MVP-a u NBA ligi, a za najkorisnijeg igrača je izabran drugu godinu zaredom.

Jokića zovu "magičnim" u NBA ligi, a nadimak Džoker je odavno ustaljen u košarkaškom svetu. Ovih pet poteza srpskog košarkaša zaista su neverovatni.

U jednom od mečeva Denver nagetsa protiv Golden Stejt Variorsa u glavnoj ulozi je Jokić sa svojim maestralnim zaokretom kojim je prevario dva igrača suparničkom tima, nakon čega loptu hvata Grin.


U istom meču,  iz aprila ove godine, sa dva zaokreta Jokić se lagano izborio sa protivnikom i maestralnim "plesom" po terenu postigao pogodak.


Jokić je ekipu Denvera dabl-dablom predvodio do pobede na gostovanju oslabljenom Bruklinu - 124:118 u januaru ove godine. Srbin je meč završio sa 21 poenom, deset skokova i osam asistencija, a iz igre je šutirao 8/13 i pogodio oba šuta za tri poena.

Jokićeva posebna specijalnost su i asistencije, a u febrauru je u meču protiv Portlanda na terenu pokazao pravu magiju. Inače, Denver je tom prilikom savladao Portlanda sa 125:92.


Da Nikola može i na američki fudbal, pokazuje i maestralan potez u meču protiv Memfisa iz aprila ove godine kada je pred kraj utakmice prevario kompletnu odbranu protivničkog tima. U stilu NFL igrača bacio je loptu preko celog terena i sjajno uposlio saigrača koji je rutinski postigao koš.


Jokić je ove sezone u proseku beležio 27 poena, 14 skokova i osam asistencija, a pre dva meseca postao je prvi igrač u istoriji NBA koji je u jednoj sezoni zabeležio najmanje 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR