Glas Javnosti

JOKIĆEV OTAC OTKRIO KOJI SU PRAVI RAZLOZI ŠTO JE NIKOLA ODLUČIO DA NE IGRA ZA REPREZENTACIJU: Ima ih TRI!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Celu Srbiju potresla je vest da najbolji košarkaš NBA lige Nikola Jokić neće nastupiti za reprezentaciju Srbije, a sada se povodom ove odluke oglasio I njegov otac.

Branislav Jokić, otac našeg košarkaša Nikole, rekao je da postoji nekoliko razloga zbog kojih je centar Denvera odlučio da ovo leto ne igra za reprezentaciju.

Najbolji košarkaš NBA lige 16. juna saopštio je da ovog leta neće biti deo nacionalnog tima, a njegova odluka izazvala je veliku pažnju u javnosti.

- Odbijao sam mnoge novinare koji su me zvali da pitaju... Moj stav je da mi kao porodica ne pričamo. Ima tri-četiri stvari koje su uticale na njegovu odluku. Klub njemu ne može da zabrani da igra za reprezentaciju, ali isto kaže ako ikako možeš mesec dana da ne uzimaš loptu u ruke, nemoj da ideš u salu, mesec dana se mentalno i fizički oporavi. On bi već sa morao da bude na pripremama i ne bi ispoštovao jedan deo - rekao je Branislav Jokić u emisiji "Kec na 11" na TV K1.

Naveo je i ostale razlog zbog kojeg se Srbija podigla na noge.

- Drugi deo je mentalno stanje, gde je on meni rekao: "Tata, mene sve živo boli. Jednostavno ne mogu". Kada u glavi nisi spreman, teško ćeš nešto da pružiš na terenu! govori Branislav.

Foto: FoNet/AP

- Treća velika stvar, najlepša, treba da postane otac. Posle toga treba da se vrati u Ameriku da mu se žena tamo porodi zbog raznih stvari, da ne objašnjavam. Snajka ne sme da leti avion kasnije, znači moraju da idu ranije.... To su sve te stvari. Neka to razume kako hoće. Njegova odluka je takva i mi smo tu da ga podržimo – dodaje on.

Kako kaže, odavno su se navikli na negativne komentare.

- Uvek ima normalnih ljudi i onih kojima sve smeta u državi - zaključio je Branislav Jokić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR