Glas Javnosti

JOKIĆ VODI ORLOVE U TOKIO: Kokoškov objavio spisak za kvalifikacije za Olimpijske igre!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški orlovi kreću u poduhvat na novu olimpijsku medalju. Selektor Igor Kokoškov objavio je spisak reprezentativaca koji će se naći u konkurenciji za kvalifikacione utakmice za Olimpijske igre u Tokiju!

Naši košarkaši će od 29. juna od 4. jula igrati na FIBA kvalifikacionom turniru, a samo će ih prvo mesto odvesti u Tokio.  Turnir se održava u Beogradu, u dvorani "Aleksandar Nikolić", a osim Srbije učešće će uzeti nacionalni timovi Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

"Orlovi" će se takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B. Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula. Finalna bitka za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju biće održana dan kasnije.

Na spisku su svi srpski košarkaši koji nastupaju u NBA, kao i čak pet igrača iz domaćih klubova. Najveće ime je svakako Nikola Jokić, a MVP Evrolige Vasilije Micić kompletira sjajnu plejmejkersku liniju zajedno sa kapitenom Milošem Teodosićem i Stefanom Jovićem. 

Od košarkaša iz domaći klubova tu je Filip Petrušev i Dragan Milosavljević iz Mege, Ognjen Jaramaz iz Partizana, dok iz Crvene zvezde na spisku imamo Dejana Davidovca, Branka Lazića i Ognjena Dobrića. Nikola Kalinić i Nemanja Nedović su ponovo u konkurenciji. 

Ovo je spisak igrača na koje Kokoškov računa za kvalifikacije:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić

Bekovi: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Nemanja Nedović

Krila: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Dejan Davidovac

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Dalibor Ilić, Alen Smailagić, Aleksej Pokuševski

Centri: Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Boban Marjanović. Miroslav Raduljica, Nikola Jokić

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. U sklopu priprema, planirano je učešće na "Akropolis kupu" u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR