Glas Javnosti

Jokić stigao Lebrona, ali mu američki mediji osporavaju uspeh (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver je novu sezonu otvorio sa četiri pobede iz isto toliko utakmica, poslednja je pala Juta (110:102), a i na ovom meču blistao je Nikola Jokić. Momak iz Sombora je uspeo da učini nešto čime je ušao u istoriju NBA lige.

Srpski centar je u poslednji napad, kada je utakmica već bila rešena, ušao sa sjajnim dabl-dablom pošto je imao 27 poena uz veoma dobar šut iz igre 12/16, te 11 asistencija i devet skokova. Na pet sekundi do kraja je Lauri Markanen promašio šut za tri poena, da bi lopta potom krenula da se odbija od jednog do drugog igrača Nagetsa.

Ona je od obruča stigla najpre do Džamala Mareja, ali je on nije dobro uhvatio u skoku pa se odbila do Kristijana Brauna, ali ni tu nije kraj. Lopte se poslednji dočepao Jokić, a mnogi mu zameraju to da se prilikom dolaska do iste maltene uopšte nije odvojio od parketa.



Zbog toga su brojni američki mediji u prvim izveštajima pisali da je Nikola imao devet uhvaćenih lopti, da bi mu potom zvanična statistika dodelila i tu desetu čime je upisao tripl-dabl. Ovaj je za Jokića bio posebno važan, jer je njim ušao u istoriju NBA lige.    

Somborcu je ovo 107. tripl-dabl u karijeri čime se izjednačio na četvrtom mestu večne liste sa Lebronom Džejmsom i Džejsonom Kidom, ali je Nikola ipak daleko bolji od pomenute dvojice. Razlog leži u tome što mu je za ovaj podvig trebalo 600 utakmica, dok je njima za isto bilo neophodno preko 1300 mečeva.

Sada Jokić na večnoj listi u leđa gleda Medžiku Džonsonu sa 138 tripl-dablova, na drugom je mestu Oskar Robetson sa 181, a prvom Rasel Vestbruk koji ima 198. Takođe, Nikola je ostvario još jedan veliki uspeh, pošto je na meču protiv Jute postao jedini u NBA koji je u poslednjih 40 sezona imao deset tripl-dabl partija sa 75 odsto šuta iz igre.



Nagetsi naredni meč igraju u noći između srede i četvrtka, sat nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu, a protivnik će im biti Minesota.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR