Glas Javnosti

JOKIĆ SAMO RUŠI REKORDE

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nema sumnje da oni koji nisu glasali za Nikolu Jokića da bude najbolji košarkaš NBA lige ove sezone sada preispituju svoju odluku, jer srpski as iz utakmice u utakmicu piše istoriju sporta. U drugoj pobedi protiv Lejkersa Jokić je upisao nova dva rekorda, dok je jedan izjednačio.

Nikola Jokić postao je prvi košarkaš u istoriji NBA lige sa četiri uzastopne utakmice na kojima je stigao do tripl-dabla sa preko 20 poena.
Takođe, srpski košarkaš posto je jedini igrač koji je na dve utakmice u plej-ofu ubacio preko 55 poena, 35 skokova i 20 asistencija. Najbolji je kada je najvažnije, a to što su tripl-dablovi u plej-ofu postali toliko redovni govori o tome kakvu nestvarnu sezonu igra Jokić.





Srpski as je u drugoj pobedi Denvera nad Lejkersima upisao sedmi tripl-dabl u doigravanju, a ovim učinkom izjednačio je neverovatan rekord.
Vilt Čemberlen je 1967. godine plej-of takođe završio sa sedam tripl-dablova, a Jokić ima šansu da ovaj rekord i obori u narednim utakmicama protiv Lejkersa, a šanse za to su ogromne.
Pet rekorda je srpski as oborio tokom plej-ofa kada je reč o učinku. Brojke su samo rasle, a rekordi samo padali, pa je Nikola postao prvi igrač u sledećim kategorijama.
Košarkaš sa najviše utakmica sa učinkom od najmanje 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija
Košarkaš sa najviše utakmica sa učinkom od najmanje 25 poena, 15 skokova i deset asistencija
Košarkaš sa najviše utakmica sa učinkom od najmanje 30 poena, 20 skokova i deset asistencija
Košarkaš sa najviše utakmica sa učinkom od najmanje 30 poena, 15 skokova i deset asistencija
Košarkaš sa najviše utakmica sa učinkom od najmanje 30 poena, deset skokova i 15 asistencija

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR