Glas Javnosti

JOKIĆ POGODIO U PADU ZA STOTKU: Publika eksplodirala, a dvoranom se orilo: MVP, MVP... Gregov plan pao u vodu (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Denver Nagetsi nisu mogli bolje da započnu NBA sezonu. Četa iz Kolorada koju predvodi Nikola Jokić igra na visokom nivou, pa je sada oružje položio San Antonio (102:96). Zadatak je bio sve, samo ne lak.

Još jednom je Jokić na terenu morao da provede možda i previše vremena. Igrao je 33 minuta, a to mu je bilo dovoljno da postigne 32 poena, 16 skokova i upiše još četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Deluje da je stil igre srpskog centra ove godine unekoliko promenjen, pa će više biti fokusiran na poene, nego na „ol-araund“ igru. Tu bi mogle u konačnom zbiru da trpe asistencije, ali niko u Denveru, pa ni sam Jokić, ne mari za to dok god se upisuju pobede.

Srpski centar je dočekan u Denveru skandiranjem „MVP, MVP“, a orilo se to i kasnije dvoranom kada je u padu pogodio za 100:93.

Kakvu god taktiku da je Greg Popovič spremao za Jokića ona je brzo „pala u vodu“. Centar je opravdao MVP zvanje i pokazao da ni trener koji sebe naziva „ludim Srbinom“ i koji je jedan od najboljih u istoriji lige nema rešenje za njega.

Nagetsi su kontrolisali veći deo susreta, na poluvremenu su imali  83:72, a onda se desio neshvatljiv pad u igri. Sparsi su stigli do 83:82, a kada je bilo „povuci-potegni“ Jokić je preuzeo odgovornost.

Rešava dva vezana napada i sa poenima Kampaca pravi seriju od 8:2.

Zapravo je ovaj susret pokazao sa koliko rezerve igra Jokić. Pogađao je u serijama kada je to bilo neophodno timu, baš onda kada je San Antonio uspevao da se približi.

Jokića su pratili Monte Moris sa 13 poena i Vil Barton sa 12 (uz sedam skokova i šest asistencija), dok je u Sparsima najefikasniji bio Keldon Džonson sa 27 poena, a pratili su ga Vajt sa 16, te Poeltl i Marej sa po 15.

Sparsi su sedmi budem zaredom izgubili meč regularnog dela sezone u Denveru.  Ovacije publike dobio je i Džamal Marej koji je predstavljen sa timom pre podbacivanja. Šutirao je pre utakmice (pre dva dana je i lagano zakucao).

Aleksej Pokuševski je postigao 10 poena uz sedam skokova i dve asistencije u porazu Oklahome od Hjuston Roketsa sa 124:91.

NBA rezultati

Klivlend – Šarlot 112:123

Orlando – Njujork 96:121

Vašington – Indijana 135:134 pp

Boston – Toronto 83:115

Filadelfija – Bruklin 109:114

Čikago – Nju Orleans 128:112

Hjuston – Oklahoma 124:91

Denver – San Anotnio 102:96

Los Anđeles Lejkers – Finiks 105:115

Sakramento – Juta 101:110

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR