Glas Javnosti

JOKIĆ OŠTRO: Ko je rekao da smo favoriti u finalu! U finalima nema favorita

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić izjavio je da njegov tim nije favorit protiv Majamija u finalu NBA lige, prenose američki mediji.

Prvi meč je na programu u petak u Denveru, a finalna serija se igra na četiri pobede. Pojedini američki mediji su objavili da su Nagetsi favoriti u velikom finalu NBA lige.

„Ko je rekao da smo favoriti? A ranije je važilo da smo autsajderi? To nije tačno. U finalima nema favorita. Ovo će biti najteže utakmice u našim životima, svesni smo toga i spremni smo za to. Nema favorita i definitivno nismo favoriti u ovoj seriji“, rekao je Jokić na konferenciji za medije u Denveru.

Srpski košarkaš je odgovorio i na pitanje da li je najbolji igrač Denvera.
„Nekada jesam, nekada nisam i to je u redu. Nemam problem sa tim, nemaju ni drugi. Način na koji igramo omogućava svima da se istaknu, budu najbolji igrači na utakmici, ili u nedelji... Lopta je često u mojim rukama, donosim dosta odluka, ali ne znam da li sam najbolji igrač“, dodao je Jokić.
Košarkaš Denvera je analizirao ekipu Majamija, koja je osvojila Istočnu konferenciju NBA lige


„Nije to duel između Bema Adebaja i mene, igra Denver protiv Majamija. Nas dvojica imamo sličan stil, volimo da igramo timsku košarku, uključimo saigrače. Neće to biti ja protiv njega, niti bilo koja dva igrača jedan protiv drugog, već Majami protiv Denvera i zato mislim da će biti interesantno. Znaju da poremete utakmicu u svoju korist i moramo da budemo fokusirani i čvrsti. Zato su sjajni, zato pobeđuju i zato su u finalu. Pokvare utakmicu kako njima odgovara i to rade veoma dobro. Videćemo kako će to uticati na mene, možda ću imati 10 izgubljenih lopti, možda 10 poena ili asistencija...“, istakao je Jokić.

On je istakao da ne može da se poredi sa legendarnim košarkašem Radivojem Koraćem.
„Radivoje Korać je iz mog rodnog grada, ali ne znam da li možemo da se poredimo“, izjavio je Jokić.
Za ekipu Majamija će igrati srpski košarkaš Nikola Jović.

„Igrao je u istom timu u kojem sam igrao ja u Srbiji i jedan od njegovih trenera je moj kum, koji radi tamo. Rekao mi je i godinu pre nego što je draftovan za njega da je veoma dobar igrač i osoba, da naporno radi i da ima talenat da postane NBA igrač“, izjavio je Jokić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR