Glas Javnosti

JOKIĆ NA KORAK DO REKORDA ČEMBERLENA! Uz zvuk sirene 16. tripl dabl za novu pobedu Denvera (FOTO+VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je već 16. tripl dabl u ovoj sezoni u pobedi svog Denvera nad Sakramentom rezultaotm 115:110.

On je na parketu proveo više od 34 minuta igre i za to vreme upisao 16 poena (6/16 iz igre, 0/5 za tri) uz 11 asistencija i 10 skokova.



Jokić igra sjajno ove sezone i ubedljivo je prvi na listi igrača po broju tripl dabl pogodaka. To je bio njegov 73. tripl-dabl u karijeri i sada je na zaostatku od samo pet za Viltom Čemberlenom koji je šesti na večnoj listi. To bi značilo da će, kada ga prestigne, Jokić postati najbolji centar u istoriji lige po ovom parametru.



U poslednji minut meča ušlo se “na nuli” - 110:110 i Jokić je u tim trenucima vrlo lako mogao da ponese epitet tragičara, jer je promašio oba slobodna bacanja na šezdesetak sekundi pre kraja.

Na njegovu i sreću Nagetsa, Monte Moris je trojkom doneo Denveru prednost nakon što je prethodno Domantas Sabonis napravio korake.



U narednom napadu Kingsa ponovo je Litvanac bio u centru pažnje, promašio je pod obručem usled odlične odbrane srpskog centra, nakon čega je Jokić zabeležio i osmi defanzivni skok, ukupno deseti na meču i kompletirao tripl-dabl dvadesetak sekundi pre zvuka sirene.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR