Glas Javnosti

JOKIĆ KROJI ISTORIJU NBA: Brutalnim "tripl-dablom" POKOSIO Hjuston potezom koji nije viđen 52 godine (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš i trenutno zvezda NBA Nikola Jokić napravio je potez koji u NBA nije viđen od 1968. godine i time se upisao u istoriju američke lige.

NEZAUSTAVLJIVI JOKIĆ ZA ISTORIJU NBA LIGE: Srušio Hjuston i uradio nešto što niko nije 52 godine! (VIDEO)

Srbin je ponovo odigrao meč u svom stilu i upisao se u istoriju NBA lige.

Strašan je igrač Nikola Jokić i to nastavlja da dokazuje i u novoj sezoni. Posle dva startna poraza, Denver je stigao i do prvog trijumfa u sezoni, a predvodio ih je nezaustavljivi Jokić novim brutalnim "tripl-dabl" učinkom.

Bilo je to veče za pamćenje, pošto je Jokić ostvario svoj 43. "tripl-dabl" u NBA karijeri i to tako što je uradio nešto što niko nije pune 52 godine!

Jokić je "zasuo" Džejmsa Hardena i drugove sa 19 poena, 12 skokova i neverovatnih 18 asistencija! Tako je Srbin postao prvi NBA centar sa 18 ili više asistencija na jednom meču još od Vilta Čemberlena 1968. godine!

Poigravao se Jokić u svom stilu, delio lopte na sve strane, izluđujući Hjuston, pa su koristi od toga imali i Džamal Marej (21 poen) i Pola Milsap (19 poena).

 

Jokič je zabeležio 8/11 pri šutu iz igre, uz jednu postignutu trojku.Denver je odigrao tri izvanredne četvrtine tokom kojih je njihova prednost nad Rokitsima samo rasla, a u sve tri su postigli najmanje 34 poena. U poslednjoj su mogli da malo uspore, ali gosti iz Hjustona nisu imali šansi da se rezultatski vrate u meč.

Jokić je u odličnoj "all-round" partiji zabeležio i tri ukradene lopte i jednu blokadu, dok je najbolji pojedinac u timu Hjustona ponovo bio Harden. Ubacio je 34 poena uz pet trojki, dok je Kristijan Vud upisao 23 poena.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR